ΕΛΛΑΔΑ: Συγκέντρωση με αποστάσεις για την 1η Μαϊου, παρά τα μέτρα περιορισμού κυκλοφορίας - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ - VIDEO

ΕΛΛΑΔΑ: Συγκέντρωση με αποστάσεις για την 1η Μαϊου, παρά τα μέτρα περιορισμού κυκλοφορίας - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ - VIDEO

Μπορεί στην Κύπρο τα συνδικαλιστικά σώματα να τηρούν με ευλάβεια τα μέτρα περιορισμού που επιβλήθηκαν, ωστόσο, στην Ελλάδα κάποιες συνδικαλιστικές ενώσεις προχώρησαν σε συγκεντρώσεις για την καθιερωμένη απεργία της 1ης Μαϊου.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα για την Εργατική Πρωτομαγιά. Με ανακοίνωσή του, το συνδικαλιστικό όργανο δήλωσε ότι ‘συγκροτημένα και με συλλογική ευθύνη στήνονται στο Σύνταγμα τα μπλοκ των εργατικών σωματείων’. 

Τα μέλη του ΠΑΜΕ κρατούν σημαίες και έχουν συγκεντρωθεί πάνω από την πλατεία Συντάγματος, έξω από τη Βουλή.
Η συγκέντρωση γίνεται με μέτρα προστασίας, δηλαδή με μάσκες, γάντια και τήρηση αποστάσεων μεταξύ των διαδηλωτών.

Μάλιστα, πολλά μέλη του ΠΑΜΕ, έφθασαν νωρίτερα στο χώρο βάζοντας αυτοκόλλητα για να ξέρουν οι διαδηλωτές που θα σταθούν.

Ο κυβερνητικό εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, είχε δηλώσει προηγουμένως ότι ‘Μπορεί να μας φέρει πίσω αν κάποιοι διαδηλώσουν σήμερα. Δεν επιτρέπονται οι συναθροίσεις, όποιος συμμετέχει, παραβιάζει το νόμο’.

Πρόσθεσε, τέλος, ότι αυτό είναι ‘επιχειρησιακό θέμα της αστυνομίας, αν θα είναι πιο ελαστική’.

 Δείτε το πανοραμικό βίντεο:

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, iefimerda.gr, ΠΑΜΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Δεν τους εμπιστεύομαι»: Η σκληρή απάντηση Δρουσιώτη στην Αστυνομία – Ζητά από Χριστοδουλίδη ανεξάρτητο ποινικό ανακριτή

«Δεν τους εμπιστεύομαι»: Η σκληρή απάντηση Δρουσιώτη στην Αστυνομία – Ζητά από Χριστοδουλίδη ανεξάρτητο ποινικό ανακριτή

Με μια ιδιαίτερα αιχμηρή τοποθέτηση, ο Μακάριος Δρουσιώτης σηκώνει το γάντι που του πέταξε η Αστυνομία, ξεκαθαρίζοντας πως η καθυστέρηση στην κατάθεση των στοιχείων δεν οφείλεται σε υπεκφυγή, αλλά σε βαθιά έλλειψη εμπιστοσύνης προς τους θεσμούς.