ΤΟΥΡΚΙΑ: Νέες προκλητικές Navtex έναντι της Ελλάδας - Καταγγελία Παπαδάκη για Γιαβούζ στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή - ΧΑΡΤΕΣ

ΤΟΥΡΚΙΑ: Νέες προκλητικές Navtex έναντι της Ελλάδας - Καταγγελία Παπαδάκη για Γιαβούζ στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή - ΧΑΡΤΕΣ

Τρεις νέες απαγορευτικές Navtex εξέδωσε την Πέμπτη (30/04) η Τουρκία, για περιοχές του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου. Παράλληλα, συνεχίζεται και το παράνομο ενεργειακό της πρόγραμμα στην Μεσόγειο, εις βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Του Γιώργου Τάττη

Με τις 3 παράνομες Navtex, η Τουρκία επιχειρεί να αποτρέψει την Ελλάδα από την διενέργεια στρατιωτικών ασκήσεων στην εν λόγω περιοχή, χαρακτηρίζοντας τις στρατωτικές ασκήσεις της Ελλάδας ως ‘παράνομες, καθώς παραβιάζουν τη Συνθήκη της Λωζάνης’.

Σκοπός της χθεσινής έκδοσης είναι να ‘αντικρούσει’ την δέσμευση της περιοχής από την Ελλάδα για ασκήσεις, ζητώντας ουσιαστικά την παράλληλη ακύρωσή τους.

Στο μεταξύ, συνεχίζεται η παρανομία στα κυπριακά χωρικά ύδατα, καθώς το Γιαβούζ εξακολουθεί να βρίσκεται στην περιοχή νοτιοδυτικώς της Κύπρου, μεταξύ των οικοπέδων 6 και 7. Μαζί με το Γιαβούζ, βρίσκεται και το υποστηρικτικό πλοίο Ορχάν Μπεί.

Παράλληλα, στα ανατολικά της Κύπρου βρίσκεται και το ερευνητικό Barbaros,συνοδευόμενο από άλλα δύο βοηθητικά, εφοδιαστικά πλοία.

Την Πέμπτη (30/04) ο Ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδάκης προέβη σε ερώτημα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, εφιστώντας την προσοχή της Κομισιόν για τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας, καλώντας την να λάβει τα ανάλογα μέτρα.

Το ThemaOnlıne επικοινώνησε με τον Ευρωβουλευτή, ο οποίος δήλωσε ότι πρέπει να ασκούμε συνεχώς πιέσεις. Οι φραστικές καταδίκες έχουν, προφανώς, την σημασία τους, αλλά αναμένουμε κυρώσεις. Εάν προτίθεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να προχωρήσει σε κυρώσεις, να το κάνει άμεσα, καταλήγει ο κ. Παπαδάκης.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Χριστοδουλίδης: Στο πλαίσιο ΜΟΕ θα θέσει το θέμα αγνοουμένων σε Τουρκία

Χριστοδουλίδης: Στο πλαίσιο ΜΟΕ θα θέσει το θέμα αγνοουμένων σε Τουρκία

Τα προβλήματα σε σχέση με την εξακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων θα θέσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, ως μέτρο οικοδόμησης εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) στην Τουρκία, ανέφεραν οι Πρόεδροι της Πανελλήνιας Επιτροπής Γονέων και Συγγενών Αδήλωτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων Κυπριακής Τραγωδίας, Μαρία Καλμπουρτζή, και της Παγκύπριας Οργάνωσης Συγγενών Αδήλωτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων, Νίκος Σεργίδης, έπειτα από συνάντηση μαζί του στο Προεδρικό Μέγαρο τη Δευτέρα το μεσημέρι.

BEST OF TOTHEMAONLINE