Τοποθετήθηκε ο Υπ.Υγείας για την Β' φάση του ΓΕΣΥ - Δημιουργήθηκε πλάνο για εφαρμογή 1η Ιουνίου με διαφοροποιήσεις

Τοποθετήθηκε ο Υπ.Υγείας για την Β' φάση του ΓΕΣΥ - Δημιουργήθηκε πλάνο για εφαρμογή 1η Ιουνίου με διαφοροποιήσεις

Τοποθετήθηκε και δημόσια ο Υπουργός Υγείας με το θέμα της εφαρμογής της Β' Φάσης του ΓΕΣΥ.

Αρχική πρόθεση όπως ανέφερε ο Υπ.Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου , ήταν να μεταφερθεί 3 μήνες αργότερα λόγω της έλειψης χρόνου που δημιούργησε ο κορωνοϊος , ο οποίος μονοπώλησε την προσοχή όλων των αρμόδιων φορέων.

Μετά απο συστάσεις του Υπ.Υγείας, δημιουργήθηκε ένα πλάνο το οποίο φαίνεται να δουλεύει είπε χαρακτηριστικά , ώστε να ξεκινήσει η εφαρμογή της Β Φάσης του ΓΕΣΥ, 1η Ιουνίου "με κάποια δεδομένα διαφοροποιημένα απο το αρχικό πλάνο".

Μιλώντας στο Τρίτο το ΡΙΚ ανέφερε το οικονομικό κομμάτι της εφαρμογής και ότι επηρεάζεται σίγουρα όπως όλοι οι τομείς στην οικονομία του νησιού και παγκοσμίως. Επίσης σχολίασε οτι θα επαναξεταστεί και η πρώτη φάση στο θέμα των οικονομικών και τις αμοιβές των προσωπικών γιατρών.

Ο Υπ.Υγείας τόνισε οτι η απόφαση είναι να ξεκινήσει η εφαρμογή της Β' Φάσης του ΓΕΣΥ την 1η Ιουνίου έστω και με τα προβλήματα που θα υπάρξουν.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Στόχος η δημιουργία ενός οργανισμού για την προσέλκυση ποιοτικών φοιτητών

ΠτΔ: Στόχος η δημιουργία ενός οργανισμού για την προσέλκυση ποιοτικών φοιτητών

Προσπάθεια κοινής προώθησης των δημόσιων και ιδιωτικών πανεπιστημίων της Κύπρου στο εξωτερικό, και τη δημιουργία ενός οργανισμού στα πρότυπα του British Council, ώστε να ενισχυθεί η προσέλκυση ποιοτικών φοιτητών από το εξωτερικό γνωστοποίησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, στον χαιρετισμό του κατά την Τελετή Απονομής Βραβείων και Αριστείων 2026 του Πανεπιστημίου Frederick στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας.