Εργατική Ομοσπονδία: Καλεί τους εργοδότες να σεβαστούν τους κανόνες υγείας και τα δικαιώματα των εργαζομένων

Εργατική Ομοσπονδία: Καλεί τους εργοδότες να σεβαστούν τους κανόνες υγείας και τα δικαιώματα των εργαζομένων

Η ΔΕΟΚ, με αφορμή την επανεκκίνηση οικονομικών δραστηριοτήτων και την επαναλειτουργία κλάδων της οικονομίας, μετά τα περιοριστικά μέτρα, που λήφθηκαν συνεπεία της πανδημίας του κορωνοϊού, καλεί τους εργοδότες να σεβαστούν τους κανόνες ασφάλειας και υγείας, αλλά και τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Σε ανακοίνωσή της, η ΔΕΟΚ αναφέρει ότι αναμένει πως όλοι οι εργοδότες θα πάρουν τα μέτρα που απαιτούνται, για την προστασία της υγείας των εργοδοτούμενων τους και των πολιτών, σημειώνοντας ότι η αυστηρή τήρηση των κανόνων ασφάλειας και υγείας στους χώρους εργασίας αποτελεί προϋπόθεση, για τον έλεγχο της πανδημία και την επαναφορά των οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων στην κανονικότητα.

Η ΔΕΟΚ καλεί τους εργαζομένους/ες να λαμβάνουν τα κατάλληλα μέτρα και να απευθύνονται στο Τμήμα Επιθεώρησης και τις συντεχνίες για να καταγγείλουν εργοδότες, που είτε δεν συμμορφώνονται με τις υποχρεώσεις τους, είτε προβαίνουν σε μονομερείς ενέργειες, που αφορούν παραβίαση των δικαιωμάτων τους.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΑΝΑΛΥΣΗ: Η ανθεκτικότητα Χριστοδουλίδη σε ένα ρευστό πολιτικό σκηνικό

ΑΝΑΛΥΣΗ: Η ανθεκτικότητα Χριστοδουλίδη σε ένα ρευστό πολιτικό σκηνικό

Σε μια περίοδο έντονης πολιτικής κινητικότητας, χαμηλής κομματικής συσπείρωσης και αυξημένης αβεβαιότητας ενόψει των βουλευτικών εκλογών, η δημοσκόπηση της Stratego/IMR για την «Καθημερινή» καταγράφει ένα στοιχείο με ιδιαίτερη πολιτική σημασία: ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης εμφανίζει σταθερή ανοδική πορεία και παραμένει πρώτος σε θετική γνώμη μεταξύ των πολιτικών προσώπων.

BEST OF TOTHEMAONLINE