ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μιχαηλίδης: «Δεν είναι άσπρο ή μαύρο η επανέναρξη του πρωταθλήματος» – Τι άλλο είπε (ΒΙΝΤΕΟ)

Μιχαηλίδης: «Δεν είναι άσπρο ή μαύρο η επανέναρξη του πρωταθλήματος» – Τι άλλο είπε (ΒΙΝΤΕΟ)

Καλεσμένος στη σημερινή (04/05) αθλητική εκπομπή «Παίξε Μπάλα» του Αlfasports.TV, ήταν ο Πρόεδρος του ΚΟΑ, Ανδρέας Μιχαηλίδης, ο οποίος σχολίασε την τρέχουσα αθλητική επικαιρότητα και μίλησε για τον αθλητισμό της Κύπρου στη μετά κορωνοϊού εποχή, όπως φυσικά και για ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά:

“Χρειάστηκε να αναπροσαρμόσουμε τις αξίες της ζωής και να δούμε τι μας λείπει, για να εκτιμήσουμε αυτά που είχαμε. Ήταν ένα δύσκολο τεστ και ευτυχώς μέχρι στιγμής, η συντριπτική πλειοψηφία των συμπατριωτών μας φέρθηκε νούσιμα και ελπίζω να συνεχίσει έτσι για να μην έχουμε πισωγύρισμα. Ήταν δύσκολη εποχή και για τον αθλητισμό, γιατί τα κλείσαμε όλα σχεδόν. Ήταν δύσκολο να λέμε στα παιδιά να κλειστούν στο σπίτι και να κάνουν ατομικές προπονήσεις, ενώ αναβλήθηκαν πολύ σημαντικές διοργανώσεις, όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες, το Euro και άλλες”.

Για το ποιες ήταν οι προκλήσεις που έπρεπε να αντιμετωπίσει ο ΚΟΑ, είπε:

“Ασφαλώς το κυριότερο ήταν ότι θα έπρεπε να προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε να λειτουργούμε μέσα σε αυτό το στενό και πολύ περιοριστικό πλαίσιο. Στον Οργανισμό δουλέψαμε μέχρι σήμερα με προσωπικό ασφαλείας. Μπήκε στη ζωή μας και η εργασία από το σπίτι και το Δ.Σ. συνεδρίαζε με τηλεδιάσκεψη, οπόταν έπρεπε να συνεννοηθούμε με όλες τις Ομοσπονδίες και όλους τους αθλητές υψηλής επίδοσης για να τους βοηθήσουμε σε ότι χρειάζονταν. Πληρώσαμε το 1/3 το ποσοστό των Ομοσπονδιών για τους αθλητές υψηλής επίδοσης, χωρίς να κάνουμε κανένα έλεγχο όπως προνοείτο, κάτι που θα συμβεί αργότερα. Με λίγη ταπεινότητα, κάναμε αρκετά σε σύντομο χρονικό διάστημα. Θα είναι μία δύσκολη περίοδος μετά τον κορωνοϊό και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε εξοικονομήσεις, ριζικές τομές και επανεκκίνηση του αθλητισμού, όσο δύσκολο κι αν είναι αυτό. Θα προσπαθήσουμε να σπρώξουμε τον αθλητισμό ένα βήμα μπροστά, ακόμα και με αυτά τα νέα οικονομικά δεδομένα. Θα είναι δύσκολο πλέον στο μέλλον να μπορέσουμε να φιλοξενήσουμε διοργανώσεις διαφόρων αθλημάτων, αλλά θα κάνουμε ότι μπορούμε όμως, ζητώντας τη βοήθεια της Πολιτείας. Θα περάσουμε μία πολύ δύσκολη περίοδο που δεν ξέρουμε πότε θα τελειώσει. Τα οικονομικά κάθε Κράτους και ειδικά της δικής μας πατρίδας δεν είναι ανεξάντλητα και προσπαθούμε να τα φέρουμε βόλτα μέσα σε αυτό το δύσκολο περιβάλλον”.

Για τις εξελίξεις στο Κυπριακό ποδόσφαιρο, σχολίασε:

“Καταρχάς θα πρέπει να πω ότι ως ΚΟΑ το δηλώσαμε αυτό ξεκάθαρα και στο Προεδρικό την περασμένη Πέμπτη, ότι είμαστε η ανώτατη αθλητική αρχή για όλα τα αθλήματα. Η δήλωση του Προέδρου Αναστασιάδη μέσα στο διάγγελμα για επανεκκίνηση της οικονομίας, κάποια χαλάρωση των μέτρων και επανεκκίνηση του αθλητισμού, όπως είπα και στον πρόεδρο, ήταν μουσική στα αυτιά μας και μου είπε μάλιστα ότι με έκαμες και τραγουδιστή. Ήταν όντως μουσική στα αυτιά μας το να είμαστε σε θέση να επανεκκινήσουμε τον αθλητισμό. Δεν είναι μόνο επειδή υπηρετούμε και αγαπούμε τον αθλητισμό, αλλά θα είναι και μία ψυχολογική τόνωση για όλους τους συμπατριώτες μας αν ο αθλητισμός ξαναζωντανέψει και συμπεριλαμβάνω ασφαλώς και το ποδόσφαιρο. Είναι πιο δύσκολο βέβαια για τα αθλήματα κλειστού χώρου. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας το είπε ξεκάθαρα, ότι η απόφαση αυτή ανήκει στην ΚΟΠ και τα σωματεία αν θα ξεκινήσει το ποδόσφαιρο, αλλά σε αυτό τον κόσμο δεν είμαστε μόνοι μας, επειδή συνεργαστήκαμε και με άλλες χώρες και ειδικά με την Ελλάδα για αντιμετώπιση της πανδημίας. Αν μπορέσουμε να ξαναπαίξουμε ποδόσφαιρο, θα είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα, λαμβάνοντας πάντα υπόψη τις οδηγίες των ειδικών, των επιδημιολόγων. Εγώ θα ήθελα να ξαναδώ ποδόσφαιρο, όμως θα πρέπει να ομολογήσω ότι είναι μία δύσκολη απόφαση, δεν είναι άσπρο ή μαύρο, παίζω ή όχι. Ο αθλητισμός έχει μία διαφορετική χροιά και είναι απαραίτητος στη ζωή μας και ο βασιλιάς των σπορ είναι σημαντικός να παίζεται έστω και χωρίς οπαδούς και είναι σημαντικό αν ακολουθήσουμε τις οδηγίες των ειδικών και ξεκινήσουν κανονικά οι προπονήσεις, γιατί όχι;”.

Δείτε ολόκληρη την αθλητική εκπομπή «Παίξε μπάλα» (με Alfasports.TV και ThemaSports), καθώς και τις δηλώσεις του κ. Ανδρέα Μιχαηλίδη στο πιο κάτω βίντεο:

The post Μιχαηλίδης: «Δεν είναι άσπρο ή μαύρο η επανέναρξη του πρωταθλήματος» – Τι άλλο είπε (ΒΙΝΤΕΟ) appeared first on Thema Sports.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Άνδρας βρέθηκε νεκρός στο Γραμμικό Πάρκο - Οι πρώτες πληροφορίες

Άνδρας βρέθηκε νεκρός στο Γραμμικό Πάρκο - Οι πρώτες πληροφορίες

Νεκρός άνδρας εντοπίστηκε αργά το βράδυ της Κυριακής στο Γραμμικό Πάρκο στον Στρόβολο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top