ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗ.ΚΟ: Πολιτική δίωξη και προσπάθεια εκφοβισμού πολίτη από την Αστυνομία

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗ.ΚΟ: Πολιτική δίωξη και προσπάθεια εκφοβισμού πολίτη από την Αστυνομία

Με δελτίο τύπου το Δημοκρατικό Κόμμα κάνει λόγο για πολιτική δίωξη και εκφοβισμό πολίτη από την Αστυνομία, μετά από περιστατικό ατόμου που επέκρινε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης την απόφαση του Αρχηγού Αστυνομίας να 'προσπεράσει' την επίσκεψη του προέδρου του ΔΗ.ΣΥ στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας με και τον πολίτη να δέχεται τελικά πολιτική δίωξη.

Το Δημοκρατικό Κόμμα καταγγέλλει δημόσια και καταδικάζει απερίφραστα την απαράδεκτη συμπεριφορά αστυνομικών εναντίον πολίτη ο οποίος επέκρινε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τον Αρχηγό Αστυνομίας, για την παράλειψη της Δύναμης να ασχοληθεί με την παραβίαση των περιοριστικών μέτρων από τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ, στη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψης του στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.
 
Τέτοιες συμπεριφορές πολιτικής δίωξης και εκφοβισμού πολίτη επειδή εξέφρασε δημόσια την άποψή του, υπονομεύουν τις αρχές της δημοκρατίας, της ισότητας, της χρηστής διοίκησης και της ελευθερίας της έκφρασης και πλήττουν τη σχέση του κράτους και της αστυνομίας με τους πολίτες.
 
Ζητούμε τη διενέργεια πειθαρχικής έρευνας εναντίον των αστυνομικών που εμπλέκονται ώστε να ελεγχθούν, για τη συμπεριφορά και τις ενέργειες τους εναντίον του πολίτη, ο οποίος υπέβαλε ήδη σχετικό παράπονο στην αρμόδια Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων.

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

'

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Φθάνει στην Κύπρο η ΝτιΚάρλο - Συναντάται με ηγέτες τη Δευτέρα

Φθάνει στην Κύπρο η ΝτιΚάρλο - Συναντάται με ηγέτες τη Δευτέρα

Η Αναπληρώτρια ΓΓ του ΟΗΕ για Πολιτικές και Ειρηνευτικές Υποθέσεις, Ρόζμαρι ΝτιΚάρλο φθάνει την Κυριακή στην Κύπρο. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, θα τύχει ενημέρωσης από τον Ειδικό Αντιπρόσωπο του Γενικού Γραμματεά του ΟΗΕ στην Κύπρο, Κόλιν Στιούαρτ, προτού ξεκινήσει τις επαφές της με τους δύο ηγέτες τη Δευτέρα.

BEST OF TOTHEMAONLINE