ΔΙΩΞΕΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ: Τα δικαστήρια ο τελικός κριτής λέει ο Υπ. Δικαιοσύνης

ΔΙΩΞΕΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ: Τα δικαστήρια ο τελικός κριτής λέει ο Υπ. Δικαιοσύνης

«Τελικός κριτής θα είναι τα αρμόδια δικαστήρια της Κυπριακής Δημοκρατίας», δήλωσε στο ΚΥΠΕ, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Γιώργος Σαββίδης, κληθείς να σχολιάσει την απόφαση του Γενικού Εισαγγελέα για  ποινική δίωξη αστυνομικών σε σχέση με την υπόθεση των κατά συρροή δολοφονιών.



«Έχω δει την ανακοίνωση της Νομικής Υπηρεσίας για το θέμα της πιθανής ποινικής ευθύνης μελών της Αστυνομίας σε σχέση με την τραγική υπόθεση των κατά συρροή δολοφονιών. Εκ της θέσεως του, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως δεν έχει οποιανδήποτε αρμοδιότητα ως προς τα περαιτέρω βήματα», είπε.

«Είμαι όμως βέβαιος, ότι θα γίνουν όλες οι δέουσες ενέργειες, σύμφωνα με τις οδηγίες του Γενικού Εισαγγελέα, και τελικός κριτής θα είναι τα αρμόδια δικαστήρια της Κυπριακής Δημοκρατίας. Θυμίζω ότι συνταγματικά ουδείς είναι ένοχος μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου», σημείωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης.

 

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ύποπτες ενδείξεις για οργανωμένο σχέδιο εμπρησμών – Σε επιφυλακή οι Αρχές, συλλήψεις και εντατικοί έλεγχοι στο Τρόοδος

Ύποπτες ενδείξεις για οργανωμένο σχέδιο εμπρησμών – Σε επιφυλακή οι Αρχές, συλλήψεις και εντατικοί έλεγχοι στο Τρόοδος

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται οι αρχές ασφαλείας μετά από πληροφορίες για ύπαρξη οργανωμένου σχεδίου πρόκλησης νέων πυρκαγιών.

BEST OF TOTHEMAONLINE