ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Κυβερνοεπιθέσεις κατά ερευνητικών ιδρυμάτων που ερευνούν φάρμακα και εμβόλια

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Κυβερνοεπιθέσεις κατά ερευνητικών ιδρυμάτων που ερευνούν φάρμακα και εμβόλια

Υπηρεσίες κυβερνοασφάλειας του Ηνωμένου Βασιλείου και των ΗΠΑ προειδοποίησαν ότι πανεπιστήμια, φαρμακευτικές εταιρείες και ερευνητικά ινστιτούτα στη Δύση που ασχολούνται με την ανάπτυξη φαρμάκων και εμβολίων κατά του κορωνοϊού είναι στο στόχαστρο επιθέσεων στον κυβερνοχώρο, με τη στήριξη ξένων κρατικών μηχανισμών.


Η προειδοποίηση εκδόθηκε από το βρετανικό Εθνικό Κέντρο Κυβερνοασφάλειας (NCSC) και την αμερικανική Υπηρεσία Κυβερνοασφάλειας και Ασφάλειας Υποδομών (CISA).

Αν και δε γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένες χώρες από τις οποίες εκπορεύονται οι επιθέσεις, πιστεύεται ότι οι δύο υπηρεσίες περιλαμβάνουν σε αυτόν τον κατάλογο την Κίνα, τη Ρωσία και το Ιράν.

Οι εργαζόμενοι σε αυτές τις κρίσιμες έρευνες καλούνται να αλλάξουν και να κάνουν πιο δύσκολους τους κωδικούς ασφαλείας στους υπολογιστές που χρησιμοποιούν.

Σε ό,τι αφορά τα βρετανικά ιδρύματα, πιστεύεται ότι καμία από τις επιθέσεις στον κυβερνοχώρο που έχουν επιχειρηθεί μέχρι τώρα δεν ήταν επιτυχής.

 

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Μεγάλες αλλαγές στο επίδομα τέκνου – 17.000 νέες οικογένειες στους δικαιούχους

ΠτΔ: Μεγάλες αλλαγές στο επίδομα τέκνου – 17.000 νέες οικογένειες στους δικαιούχους

Σημαντικές αλλαγές στο Επίδομα Τέκνου, με αύξηση του ύψους της παροχής και διεύρυνση των εισοδηματικών κριτηρίων, ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, με στόχο την ενίσχυση περισσότερων οικογενειών και ιδιαίτερα της μεσαίας τάξης.

BEST OF TOTHEMAONLINE