ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πάπουτσος: Η πρόταση της Ομόνοιας για ξένους ρεφ, η κριτική και προκατάληψη και… ανάδειξη (ΔΗΛΩΣΕΙΣ)

Πάπουτσος: Η πρόταση της Ομόνοιας για ξένους ρεφ, η κριτική και προκατάληψη και… ανάδειξη (ΔΗΛΩΣΕΙΣ)

Ο πρόεδρος του συνδέσμου διαιτητών Κύπρου, Γιώργος Πάπουτσος, μίλησε το πρωί της Τετάρτης (06-05-2020) στον Super Sport FM.

Αναλυτικά όλα όσα ειπώθηκαν:

Αρχική τοποθέτηση: «Ουσιαστικά είμαστε στην εξέλιξη των αποφάσεων. Οι διαιτητές πρέπει να είναι έτοιμοι για να προσφέρουν τις υπηρεσίες, με σωστή εκγύμναση. Πήραν οδηγίες οι διαιτητές να προπονούνται ανάλογα για να διατηρούνται, εφόσον επαναρχίσει το πρωτάθλημα, να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για να κάνουν σωστή διαχείριση στους αγωνιστικούς χώρους.  Η άθληση είναι υγεία. Οφείλουν να αθλούνται οι διαιτητές για το καλό της υγείας τους και να μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους όταν μας δοθεί η οδηγία να επιστρέψουμε στο γήπεδο».

Για την επιμόρφωση από την ΚΟΠ όσο αφορά την διαχείριση του 
VAR: «Η πιο ορθή διαδικασία από την Ομοσπονδία, ότι έχει σχέση του λειτουργήματος του VAR. Οι διαιτητές θα έχουν να μάθουν πάνω σε αυτό και αν έχουν περισσότερες αρμοδιότητες και καθήκοντα στο μέλλον, πολύ σωστά κάνει η ομοσπονδία και επιμορφώνει τον καθένα που θα έχει σχέση με τη διαχείριση του».

Για την κριτική προς τους διαιτητές:
 «Να πω ότι η κριτική που δέχονται οι Κύπριοι διαιτητές δεν ήταν η ίδια, με βάση τα λάθη, που παρουσίασαν οι ξένοι. Για τον Κύπριο διαιτητή υπήρχε το επιφώνημα της άρνησης».

Για την προκατάληψη:
 «Αυτό το σημείο είναι ένα. Πιο είναι το πιο σημαντικό στην ομοσπονδία, δεν είναι το οικονομικό. Γίνεται να έχουμε καταβολή 10-12 χιλιάδες σε ξένους διαιτητές και να μην δέχομαι τα 1600 ευρώ για τους κύπριους διαιτητές. Εμείς, επιζητούμε την καλύτερη διαχείριση των διαιτητών».

Για την ανάδειξη νέων διαιτητών:
 «Αυτό αναζητούμε. Να δίνονται ευκαιρίες σε νέα παιδιά μεν, αλλά σε ένα παιχνίδι πρέπει να υπάρχει εμπειρία. Έτσι, σε ένα παιχνίδι θα έχουμε και εμπειρία και νέους διαιτητές, την αφρόκρεμα».

Για το ότι καθορίστηκαν αποτελέσματα με τα λάθη των διαιτητών:
«Κάναμε αποδοχή λαθών. Όλως παραδόξως η φετινή σεζόν είχε κάτι διαφορετικό. Αυτό που επιβάλλεται είναι νέα αρχή και εντοπισμός των λαθών. Δεν μπορούν να γίνουν… express διαιτητές από τις μικρές κατηγορίες. Χρειάζεται η σταδιακή εμπειρία στους διαιτητές. Να πάρει την εμπειρία και να ανέβει σταδιακά στην α’ κατηγορία. Αυτός είναι ο ρόλος μας. Δεν είμαστε εδώ να στηρίζουμε παράλογες θέσεις διαιτητών αλλά να διορθώσουμε τα λάθη και να προωθήσουμε νέους διαιτητές. Ζητούμε ίση διαχείριση των διαιτητών μας. Δεν πρέπει να αδικούμε τους διαιτητές μας. Δεν πρέπει τα σωματεία να αναζητούν, ούτε να επιλέγουν διαιτητές σε ποδοσφαιρικούς αγώνες. Δεν πρέπει να επιλέγουν αρεστά πρόσωπα. Πρέπει να είναι προσωπικότητες του ποδοσφαίρου, για να παίρνει υπό τις περιστάσεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Για την πρόταση της Ομόνοιας, αν επαναρχίσει να είναι με ξένους διαιτητές: «Πρέπει επιτέλους να εμπιστευτούν τον Κύπριο διαιτητή. Γιατί δεν φέρνουν ξένους διαιτητές για τα U21 και ούτω κάθ’ εξής. Οι μεγάλες ομάδες, έχουν εκπροσώπους να μεταφέρουν απόψεις. Είμαστε εδώ για να ακούσουμε και όχι να έρθουμε σε σύγκρουση».

The post Πάπουτσος: Η πρόταση της Ομόνοιας για ξένους ρεφ, η κριτική και προκατάληψη και… ανάδειξη (ΔΗΛΩΣΕΙΣ) appeared first on Thema Sports.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Influencer Marketing: Τι προβλέπει η νομοθεσία – Αυτά πρέπει να πληρούν οι αναρτήσεις – Όσα πρέπει να ξέρουν καταναλωτές και επιχειρήσεις

Καταδυτικός Τουρισμός: Η μαγεία της θάλασσας μέσα στα Κυπριακά νερά – Ζηνοβία και Musan μας βάζουν στο «χάρτη»

Πώς προστατεύουμε την καμένη γη μετά από πυρκαγιά - Υπάρχει στην Κύπρο ο εξοπλισμός;

Τον «έκαψε» μαρτυρία - Χειροπέδες σε 24χρονο για εμπρησμό οχήματος στη Λεμεσό

Πώς οι πτήσεις προκαλούν φούσκωμα - Τι μπορούμε να κάνουμε για να το αποφύγουμε

Βρισηίδα Ανδριώτου: Κάλυψε το στήθος της με δυο ζουμερά κεράσια - Δείτε φωτογραφία



ΠτΔ: «Είμαστε σύμμαχοι με Γκουτέρες, Ολγκίν για επανέναρξη ουσιαστικών συνομιλιών»

ΠτΔ: «Είμαστε σύμμαχοι με Γκουτέρες, Ολγκίν για επανέναρξη ουσιαστικών συνομιλιών»

Ο ΓΓ των ΗΕ και η προσωπική απεσταλμένη του είναι δεσμευμένοι προς την επανέναρξη ουσιαστικών συνομιλίων και σε αυτή την προσπάθεια είμαστε σύμμαχοί τους, είπε το Σάββατο, ο Πρόεδρος ης Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης. Σημείωσε ακόμη ότι αν επιθυμούσε πραγματικά ο Τουρκοκύπριος ηγέτης να ανοίξει το οδόφραγμα Μιας Μηλιάς, αυτό θα μπορούσε να έχει ήδη γίνει.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top