ΚΙΝΑ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Καταγράφηκε το πρώτο κρούσμα στην Ουχάν έπειτα από έναν και πλέον μήνα

ΚΙΝΑ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Καταγράφηκε το πρώτο κρούσμα στην Ουχάν έπειτα από έναν και πλέον μήνα

Η Κίνα ανέβασε σήμερα Κυριακή (10/05) το επίπεδο επιδημιολογικού κινδύνου σε μια συνοικία της Ουχάν, μετά τον εντοπισμό ενός κρούσματος της Covid-19, του πρώτου έπειτα από έναν και πλέον μήνα στην πόλη απ` όπου προήλθε η επιδημία.

Αυτή η μεγάλη μητρόπολη των περίπου 11 εκατομμυρίων κατοίκων, που είχε τεθεί από τα τέλη Ιανουαρίου και για περισσότερο από δύο μήνες σε καραντίνα, πλήρωσε ιδιαίτερα βαρύ τίμημα στον ιό, που μόλυνε σχεδόν 83.000 ανθρώπους και προκάλεσε 4.633 θύματα σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Ενώ η Ουχάν δεν είχε καταγράψει καμία νέα μόλυνση από τις 3 Απριλίου, ένα νέο κρούσμα εντοπίστηκε στην πόλη, ανακοίνωσε σήμερα η Εθνική Επιτροπή Υγείας. Πρόκειται για έναν άνδρα 89 ετών, κάτοικο της περιοχής Ντογνκσιχού στο βορειοδυτικό τμήμα της Ουχάν, ανέφεραν οι τοπικές αρχές. Το επίπεδο επιδημιολογικού κινδύνου στη συνοικία αυτή αυξήθηκε από "χαμηλό" σε "μέσο", διευκρίνισαν.

Η Ουχάν χαρακτηρίζεται περιοχή "χαμηλού" κινδύνου μετά την άρση της καραντίνας στις 8 Απριλίου και η δραστηριότητα στην πόλη έχει επανέλθει σταδιακά. Οι μαθητές της τελευταίας τάξης του λυκείου επέστρεψαν στα σχολεία την Τετάρτη (06/05), όλοι φορώντας μάσκα και τηρώντας τα αυστηρά υγειονομικά μέτρα -- έπειτα από τέσσερις μήνες αναγκαστικών διακοπών εξαιτίας του ιού.

Εκτός από το περιστατικό στην Ουχάν, η Κίνα ανακοίνωσε σήμερα 13 νέα περιστατικά Covid-19 στην επικράτειά της. Είναι η πρώτη φορά από την 1η Μαΐου που η χώρα ανακοινώνει διψήφια αύξηση του αριθμού των μολύνσεων μέσα σε ένα 24ωρο. Τα περισσότερα νέα κρούσματα εντοπίζονται στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, όπου η πόλη Σουλάν τέθηκε σε καραντίνα.

Το Σάββατο (09/05) η Κίνα παραδέχθηκε πως η πανδημία αποκάλυψε τα "κενά" στο κινεζικό σύστημα υγείας και πρόληψης μολυσματικών ασθενειών. Οι δηλώσεις αυτές έγιναν εν μέσω επικρίσεων του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ εναντίον της Κίνας για τη διαχείριση της κρίσης του κορωνοϊού.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ο Αβέρωφ στο ThemaOnline: «Η Κύπρος χρειάζεται στιβαρές παρατάξεις και πολιτικούς χωρίς λαϊκισμό»- Ο ΠτΔ, η Αννίτα και ο ΔΗΣΥ

Ο Αβέρωφ στο ThemaOnline: «Η Κύπρος χρειάζεται στιβαρές παρατάξεις και πολιτικούς χωρίς λαϊκισμό»- Ο ΠτΔ, η Αννίτα και ο ΔΗΣΥ

Στη συνέντευξή του στο ThemaOnline και τον Τάσο Θεοδώρου, ο πρώην πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, μιλά ανοιχτά για την επόμενη μέρα στην πολιτική, το μέλλον της παράταξης, τις εκλογές του 2026 και του 2028, τη διακυβέρνηση Χριστοδουλίδη, το Κυπριακό, αλλά και τα νέα πολιτικά φαινόμενα που ταράζουν τα νερά.

BEST OF TOTHEMAONLINE