ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Το σχέδιο Μπόρις Τζόνσον για χαλάρωση μέτρων - Από Τετάρτη ξεκινάει

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Το σχέδιο Μπόρις Τζόνσον για χαλάρωση μέτρων - Από Τετάρτη ξεκινάει

Το σχέδιο χαλάρωσης της καραντίνας ανακοίνωσε στους Βρετανούς πολίτες ο Μπόρις Τζόνσον το απόγευμα της Κυριακής (10/05).

Όπως είπε ο Τζόνσον η υιοθέτηση των μέτρων που ελήφθησαν μέχρι τώρα έσωσαν τη χώρα από μια καταστροφή στην οποία θα μπορούσαν να καταγραφούν ακόμη και μισό εκατομμύριο θάνατοι.

Το σχέδιο της κυβέρνησης Τζόνσον βασίζεται σε πέντε επίπεδα συναγερμού και αυτό θα καθορίζεται από την ταχύτητα μετάδοσης του ιού.

Συγκεκριμένα, απευθυνόμενος στους πολίτες ο Μπόρις Τζόνσον είπε ότι όσοι δεν μπορούν να εργαστούν από το σπίτι θα έχουν τη δυνατότητα να μεταβούν στην εργασία τους, αποφεύγοντας όσο μπορούν τα ΜΜΜ και προτιμώντας το ΙΧ ή ακόμη καλύτερα το ποδήλατο.

Από την Τετάρτη χαλάρωση της καραντίνας

Ανακοίνωσε πως από την Τετάρτη, οι πολίτες θα μπορούν να ασκούνται όσες φορές το επιθυμούν σε εξωτερικούς χώρους, να απολαμβάνουν τον ήλιο σε πάρκα της περιοχής τους, να οδηγούν σε άλλους προορισμούς και να συμμετέχουν σε ομαδικά αθλήματα αλλά μόνο με άτομα που μοιράζονται την ίδια στέγη.

Προειδοποίησε ακόμη τους πολίτες ότι θα πρέπει να τηρούν τις αποστάσεις καθώς θα αυξηθούν τα πρόστιμα για όσους τις παραβιάζουν.

Το σχέδιο για σχολεία, καταστήματα, ξενοδοχεία

Σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων τόνισε πως αυτά ίσως ανοίξουν σταδιακά το νωρίτερο την 1η Ιουνίου για τους μαθητές δημοτικού και ότι την ίδια ημερομηνία εξετάζεται να αρχίσει το σταδιακό άνοιγμα των καταστημάτων.

Ο Πρωθυπουργός της Βρετανίας αισιοδοξεί πως αν όλα πάνε καλά από 1η Ιουλίου θα είναι εφικτό να ξανανοίξουν τα ξενοδοχεία.

Σημείωσε ακόμη ότι προκειμένου να αποφευχθούν περιστατικά μετάδοσης του ιού από άτομα που έρχονται από το εξωτερικό θα τεθούν σύντομα σε ισχύ κανόνες που θα προβλέπουν ότι θα τίθενται σε καραντίνα όσοι φτάνουν αεροπορικώς στη χώρα.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ανάλυση: Ένταξη της Κύπρου στη ζώνη Σένγκεν - Το κυπριακό και οι βασικές προκλήσεις

Ανάλυση: Ένταξη της Κύπρου στη ζώνη Σένγκεν - Το κυπριακό και οι βασικές προκλήσεις

Η Κύπρος ως κράτος μέλος της ΕΕ από το 2004, νομικά, υποχρεούται να ενταχθεί στη ζώνη Σένγκεν. Ωστόσο, δεν είναι ακόμη πλήρες μέλος της Σένγκεν-δηλαδή δεν έχει ενταχθεί στη λειτουργική εφαρμογή του καθεστώτος  χωρίς εσωτερικά σύνορα. Η Κυπριακή Δημοκρατία, βρίσκεται από το 2023 σε φάση αξιολόγησης ( Schengen evaluation process), κάτι που αποτελεί προϋπόθεση για την πλήρη ένταξη. Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, η Κυπριακή Δημοκρατία θα είναι έτοιμη ως προς τα τεχνικά ζητήματα, μέχρι το τέλος του 2025. Εξέφρασε τη βεβαιότητα, ότι το 2026, η Κύπρος θα ενταχθεί στη ζώνη Σένγκεν.

BEST OF TOTHEMAONLINE