ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ: Να υποβάλουν αίτηση για το σχετικό επίδομα οι συνταξιούχοι στο όριο της φτώχειας

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ: Να υποβάλουν αίτηση για το σχετικό επίδομα οι συνταξιούχοι στο όριο της φτώχειας

Να υποβάλουν αίτηση για το σχετικό επίδομα καλεί η ΕΚΥΣΥ τους συνταξιούχους στο όριο της φτώχειας.

Την απαρέσκειά της εκφράζει η Ενωση Κυπρίων Συνταξιούχων (ΕΚΥΣΥ) στη διαπίστωση ότι «δυστυχώς αρκετοί συνταξιούχοι που έχουν εισοδήματα κάτω από το όριο της φτώχειας δεν έχουν υποβάλει ακόμη σχετική αίτηση με αποτέλεσμα να στερούνται του δικαιώματός της μικρής επιταγής ή και του πασχαλινού επιδόματος».

Σε ανακοίνωσή της η ΕΚΥΣΥ αναφέρει ότι «ως τελευταία ημερομηνία υποβολής αιτήσεων από συνταξιούχους που τους αποκόπηκε το δικαίωμα της μικρής επιταγής τον Δεκέμβριο του 2014, έχει καθοριστεί ύστερα από νέα παράτασή που αποφάσισε η Βουλή η 31η Δεκεμβρίου 2020».

Προσθέτει ότι «δικαιούχοι είναι συνταξιούχοι, που έχουν ετήσια εισοδήματα κάτω από το όριο της φτώχειας, το οποίο καθορίζεται στα 10324 ευρώ στη περίπτωση του ενός ατόμου και 15486 ευρώ για νοικοκυριό δύο ατόμων».

Διευκρινίζεται ότι «οι νέοι χαμηλοσυνταξιούχοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση από την ημερομηνία που δικαιούνται σύνταξη, δηλαδή και μετά την 31η Δεκεμβρίου 2020» .

H αίτηση που θα πρέπει να συμπληρωθεί είναι αυτή για παροχή επιδόματος σε συνταξιούχους με χαμηλά εισοδήματα ή και Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Στην τελική ευθεία «Κρόνος» και «Αφροδίτη» – Το χρονοδιάγραμμα για το πρώτο κυπριακό αέριο

Στην τελική ευθεία «Κρόνος» και «Αφροδίτη» – Το χρονοδιάγραμμα για το πρώτο κυπριακό αέριο

Η Κύπρος βρίσκεται στην τελική ευθεία για τη βιώσιμη και εμπορική αξιοποίηση των ενεργειακών πόρων της στην ΑΟΖ της, αναδεικνύοντας την Ανατολική Μεσόγειο σε έναν σημαντικό ενεργειακό κόμβο και συμβάλλοντας, παράλληλα, στις προσπάθειες της ΕΕ για ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας μέσω της διαφοροποίησης πηγών και οδεύσεων, ανέφερε την Τρίτη ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, Μιχάλης Δαμιανός, σε δηλώσεις του μετά το τέλος του Υπουργικού Συμβουλίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE