ΥΠΕΞ: Tηλεδιάσκεψη με Πρέσβεις χωρών Μέσης Ανατολής και Κόλπου - Eνδιαφέρον για εμβάθυνση σχέσεων

ΥΠΕΞ: Tηλεδιάσκεψη με Πρέσβεις χωρών Μέσης Ανατολής και Κόλπου - Eνδιαφέρον για εμβάθυνση σχέσεων

Τηλεδιάσκεψη με τους Πρέσβεις χωρών της Μέσης Ανατολής και του Κόλπου είχε την Τρίτη ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης, με την ευκαιρία της γιορτής του Ραμαζανιού, στους οποίους επανέλαβε το ενδιαφέρον της Λευκωσίας για εμβάθυνση των σχέσεων της με τις χώρες της περιοχής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, κατά την τηλεδιάσκεψη ανταλλάχθηκαν απόψεις επί διαφόρων επίκαιρων ζητημάτων, υπό το φως και της επικρατούσας κατάστασης και των νέων δεδομένων που αναφύονται από την πανδημία του κορωνοϊού σε περιφερειακό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

«Ο κ. Χριστοδουλίδης επανέλαβε, ανάμεσα σε άλλα και τη σημασία που προσδίδει η Κύπρος στην περαιτέρω εμβάθυνση των σχέσεών της με τις χώρες της περιοχής, τόσο σε διμερές όσο και σε πολυμερές επίπεδο» προστίθεται.

Τέλος, ο κ. Χριστοδουλίδης ενημέρωσε για το ενδιαφέρον και την πρακτική συμβολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Νότια Γειτονία της, ιδίως κατά την τρέχουσα χρονική συγκυρία, συνδράμοντας τις προσπάθειες διαφόρων χωρών για αντιμετώπιση των βραχυπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων επιπτώσεων της πανδημίας.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ κοιτούν ήδη προς το 2028- Οι «δελφίνοι», το μάθημα του 2023, η Αννίτα, ο Νικόλας και το μεγάλο σταυροδρόμι των συνεργασιών

ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ κοιτούν ήδη προς το 2028- Οι «δελφίνοι», το μάθημα του 2023, η Αννίτα, ο Νικόλας και το μεγάλο σταυροδρόμι των συνεργασιών

Οι Προεδρικές του 2028 δεν έχουν ακόμη προκηρυχθεί, όμως πολιτικά έχουν ήδη αρχίσει. Και αυτή τη φορά η μάχη δεν ξεκινά από τις δημοσκοπήσεις ή τις επίσημες ανακοινώσεις υποψηφιοτήτων. Ξεκινά από τα κόμματα, τις εσωτερικές ισορροπίες, τις προσωπικές φιλοδοξίες και κυρίως από το μεγάλο ερώτημα των συμμαχιών.

BEST OF TOTHEMAONLINE