5.000 ευρώ εβδομαδιαίως για τις εργασίες της Βουλής στο Συνεδριακό -Η οικονομική πρόταση Οδυσσέα και το καλαμπούρι της Ειρήνης -ΦΩΤΟ

5.000 ευρώ εβδομαδιαίως για τις εργασίες της Βουλής στο Συνεδριακό -Η οικονομική πρόταση Οδυσσέα και το καλαμπούρι της Ειρήνης -ΦΩΤΟ

Στις 5.000 ευρώ εβδομαδιαίως υπολογίζεται το κόστος «επιστράτευσης» των κτηριακών εγκαταστάσεων του Συνεδριακού Κέντρου για τις ανάγκες λειτουργίας της Βουλής.

Όπως έγινε γνωστό εντός της ημέρας (12/05), στην τηλεδιάσκεψη αρχηγών έγινε δεκτή η εισήγηση του προέδρου της Βουλής, Δημήτρη Συλλούρη, για μεταφορά μέρους των εργασιών του Σώματος στο Συνεδριακό.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, η πρώτη Ολομέλεια στο Συνεδριακό θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη(19/5), ενώ από την ερχόμενη Τετάρτη (20/5) , θα μπορούν να αρχίσουν οι συνεδρίες Επιτροπών.

Επιπλέον, φαίνεται να συμφωνήθηκε ότι όποια Επιτροπή κρίνει ότι υπάρχει μείζων λόγος άμεσης συνεδρίας με φυσική παρουσία πριν την Τετάρτη 20/5, μπορεί να συνεδριάσει σε μια από τις τρείς αίθουσες της Βουλής που υπό όρους ενέκριναν οι Αρχές, με πλήρη ευθύνη τήρησης των διαταγμάτων υγείας στον πρόεδρο εκάστης Επιτροπής.

Όπως διαπιστώσαμε, μεγάλη μερίδα ατόμων που ασχολήθηκαν με το θέμα δυσαρεστήθηκαν με τις πιο πάνω εξελίξεις. Κρίνουν ότι μπορούσαν να βρεθούν πιο οικονομικές λύσεις με ειδικές ρυθμίσεις.

Το κόστος πρέπει να βρισκόταν στο μυαλό του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας , Οδυσσέα Μιχαηλίδη, όταν ανέβαζε το ακόλουθο tweet: «Αντιλαμβανόμενοι την αναγκαιότητα πλήρους λειτουργίας της Βουλής και όλων των Επιτροπών της, η Υπηρεσία μας θέτει στη διάθεση του νομοθετικού σώματος την μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων στο ισόγειο του κτηρίου μας για συνεδρία μίας ή δύο Επιτροπών (χωρίζεται και στη μέση)».

 

Με αυτή τη θέση δεν θα διαφωνούσε ούτε η βουλευτής Ειρήνη Χαραλαμπίδου, η οποία με εμφανή χιουμοριστική διάθεση, σχολίασε σε σχέση με την τοποθέτηση του Οδυσσέα: «Πρόταση με σκοπιμότητα. Θέλει να μεταφέρει την επιτροπή Ελέγχου στο κτήριο της Ελεγκτικής -:) Έτσι θα συνεδριάζει σπίτι του χεχεχε».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Το θετικό κλίμα δεν αρκεί - Οι τρεις εκκρεμότητες Χριστοδουλίδη και η δύσκολη αποστολή της Ολγκίν - Τι αναμένεται από τις επαφές με την απεσταλμένη του ΟΗΕ

Κυπριακό: Το θετικό κλίμα δεν αρκεί - Οι τρεις εκκρεμότητες Χριστοδουλίδη και η δύσκολη αποστολή της Ολγκίν - Τι αναμένεται από τις επαφές με την απεσταλμένη του ΟΗΕ

Η νέα κινητικότητα γύρω από το Κυπριακό δημιουργεί ένα παράθυρο για επανεξέταση των δυνατοτήτων συνεννόησης μεταξύ των δύο πλευρών, χωρίς όμως να έχουν μέχρι στιγμής διαμορφωθεί οι προϋποθέσεις, για την επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων. Η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Τουφάν Ερχιουρμάν, στις 27 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα, αλλά ολοκληρώθηκε χωρίς κοινό ανακοινωθέν και χωρίς δημοσιοποίηση συγκεκριμένων αποτελεσμάτων.

BEST OF TOTHEMAONLINE