Ομάδες συζήτησης από το πρόγραμμα «Μικρή Άρκτος» του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου

Ομάδες συζήτησης από το πρόγραμμα «Μικρή Άρκτος» του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου

Έχοντας υπόψη ότι σε καταστάσεις κρίσεων, είναι φυσιολογικό και αναμενόμενο όλοι να αντιμετωπίζουν δυσκολίες και να νιώθουν διάφορα συναισθήματα, το πρόγραμμα Ψυχοκοινωνικής Ενδυνάμωσης «Μικρή Άρκτος» του ΟΝΕΚ, διοργανώνει Ομάδες Τηλεδιάσκεψης, μέσω του προγράμματος Zoom.

Στόχος των ομάδων αυτών, είναι η βελτίωση της ψυχικής υγείας και ευεξίας μέσα από την ανθρώπινη επαφή, την ανταλλαγή απόψεων και την έκφραση σκέψεων ή συναισθημάτων, καθώς επίσης και η εξεύρεση τρόπων διαχείρισης τυχόν δυσκολιών.

Η πρώτη συζήτηση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 12 Μαΐου από την Ψυχόλογο και Συστημική Οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια κ. Έλενα Κατσέξου με θέμα «Γονείς και έφηβοι. Αναζητώντας γέφυρες αυτή την περίοδο».

Ο κύκλος των συζητήσεων θα ολοκληρωθεί στις 26 Μαΐου και θα περιλαμβάνει τις ακόλουθες θεματικές:

14/05/2020, Ώρα 16.00 - «Καραντίνα και εντάσεις. Ζευγάρια σε σύγκρουση».
Παρουσίαση κάποιων «κλειδιών» και εισηγήσεων που μπορούν να βοηθήσουν τα ζευγάρια να διαφυλάξουν τη συντροφική τους σχέση.
Συντονίστρια: Έλενα Κατσέξου, Ψυχολόγος - Συστημική Οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια
15/05/2020, Ώρα 16.00 - «Ψυχική ανθεκτικότητα στην τρίτη ηλικία: Πρακτικές Εισηγήσεις προς τους φροντιστές (παιδιά, συγγενείς, φίλους) για τη στήριξη και ενδυνάμωση της ψυχικής υγείας των ηλικιωμένων αυτή την περίοδο που διανύουμε».
Πρακτικές εισηγήσεις προς τους φροντιστές (παιδιά, συγγενείς, φίλοι) για στήριξη και ενδυνάμωση της ψυχικής υγείας των ατόμων που βρίσκονται στην τρίτη ηλικία, των οποίων έχει ανατραπεί η καθημερινότητα.
Συντονίστρια: Έλενα Κατσέξου, Ψυχολόγος - Συστημική Οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια
22/05/2020, Ώρα 16.00 - «Ενίσχυση και ενδυνάμωση της ψυχικής ανθεκτικότητας: Πρακτικός οδηγός για αποτελεσματική διαχείριση των «τρικυμιών» που προκύπτουν στη ζωή μας».
Συστάσεις για ενίσχυση και ενδυνάμωση της ψυχικής ανθεκτικότητας με σκοπό τη βελτίωση της ικανότητας μας για αντιμετώπιση των αντιξοοτήτων και δυσκολιών που προκύπτουν αυτή την περίοδο σε συναισθηματικό και πρακτικό επίπεδο.
Συντονίστρια: Έλενα Κατσέξου, Ψυχολόγος - Συστημική Οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια
25/05/2020 - «Μόνος στο σπίτι, διαχειρίζομαι τη μοναξιά μου».
Συζήτηση για τρόπους αντιμετώπισης της μοναξιάς.
Συντονίστρια: Στέλλα Νικολάου, Συμβουλευτική Ψυχολόγος - Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια
26/05/2020, Ώρα 16.00 - «Δημιουργώντας χάρτες προσωπικής ανάπτυξης, επενδύοντας στον εαυτό μας και ενισχύοντας την αυτοεκτίμησή μας».
Ενδυνάμωση του ατόμου ώστε να μπορεί να αντιμετωπίσει με επιτυχία τις προκλήσεις της καθημερινότητας.
Συντονίστρια: Έλενα Κατσέξου Ψυχολόγος - Συστημική Οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν μία ή περισσότερες συζητήσεις, αφού πρώτα δηλώσουν συμμετοχή αποστέλλοντας e-mail στο [email protected]. Μετά τη δήλωση συμμετοχής, θα αποσταλεί επιβεβαίωση και κωδικοί πρόσβασης στο Zoom.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

VIDEO - ΠτΔ για Ανεξαρτησία: Μοναδικός στόχος και επιδίωξη η επανένωση - Ευθύνες στον Ερντογάν για ανυπαρξία προόδου

VIDEO - ΠτΔ για Ανεξαρτησία: Μοναδικός στόχος και επιδίωξη η επανένωση - Ευθύνες στον Ερντογάν για ανυπαρξία προόδου

Για εμάς μοναδικός στόχος και επιδίωξη είναι η επανένωση επανένωση μέσω μιας λύσης που θα μετεξελίξει την Κυπριακή Δημοκρατία σε ένα σύγχρονο κράτος, κυρίαρχο σε όλη του την επικράτεια, χωρίς κατοχικό στρατό και χωρίς εγγυητές με επεμβατικά δικαιώματα, στο οποίο όλοι οι νόμιμοι πολίτες του θα έχουν τα ίδια ακριβώς δικαιώματα όπως οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι πολίτες, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε τηλεοπτικό του μήνυμα για την επέτειο της Ανακήρυξης της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.