ΒΡΕΤΑΝΙΑ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Εγκρίθηκε τεστ αντισωμάτων

ΒΡΕΤΑΝΙΑ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Εγκρίθηκε τεστ αντισωμάτων

Την έγκρισή της για το πρώτο στη Βρετανία τεστ αντισωμάτων για να διαπιστώνεται ποιος έχει προσβληθεί από τον κορωνοϊό αναπτύσσοντας δυνητικά ανοσία έδωσε η αρμόδια υπηρεσία Δημόσια Υγεία Αγγλίας.

Πρόκειται για τεστ της ελβετικής φαρμακευτικής εταιρείας Roche, το οποίο εγκρίθηκε αρχικά στις ΗΠΑ, και είναι εξαιρετικά ακριβές.

Στα τέλη Μαρτίου, η βρετανική κυβέρνηση είχε προαναγγείλει τη χρήση τεστ αντισωμάτων, με τον Πρωθυπουργό Τζόνσον να κάνει λόγο για παράγοντα που «θα άλλαζε το παιχνίδι».

Ωστόσο, παρά την αγορά εκατομμυρίων τεστ, κανένα μέχρι τώρα δεν είχε λάβει έγκριση κατά τις εργαστηριακές δοκιμές.

Η Roche είναι πλέον σε συζητήσεις με τη βρετανική κυβέρνηση για την παροχή μαζικών ποσοτήτων του τεστ. Η ελβετική εταιρεία έχει πει ότι είναι σε θέση να χορηγεί εκατοντάδες χιλιάδες από αυτά τα τεστ στη βρετανική κυβέρνηση κάθε εβδομάδα.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: «Συγκρατημένα αισιόδοξος» μετά τη συνάντηση με Γκουτέρες - Αναφορά σε «ξεκάθαρο πλάνο» για Βάσεις και μέτρα για οικονομία

ΠτΔ: «Συγκρατημένα αισιόδοξος» μετά τη συνάντηση με Γκουτέρες - Αναφορά σε «ξεκάθαρο πλάνο» για Βάσεις και μέτρα για οικονομία

Στις εξελίξεις στο Κυπριακό, στο θέμα που αφορά τις Βρετανικές Βάσεις στην Κύπρο, καθώς και στα μέτρα που θα ανακοινώσει αύριο για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την κρίση στην περιοχή, αναφέρθηκε σήμερα, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE