Θα φτάσει παντού ταυτόχρονα το πιθανό εμβόλιο για COVID-19 διαβεβαιώνει η Sanofi

Θα φτάσει παντού ταυτόχρονα το πιθανό εμβόλιο για COVID-19 διαβεβαιώνει η Sanofi

Η εταιρεία Sanofi θα φροντίσει ώστε ένα πιθανό εμβόλιο κατά της ασθένειας COVID-19, εφόσον εγκριθεί, να φτάσει ταυτόχρονα σε κάθε περιοχή του κόσμου, υποσχέθηκε o Πρόεδρος της γαλλικής φαρμακοβιομηχανίας.

"Δεν θα υπάρξει καμία ιδιαίτερη προτίμηση προς καμία χώρα", τόνισε ο Σερζ Ουάινμπεργκ μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι France 2. "Είμαστε οργανωμένοι με πολλές μονάδες παραγωγής. Κάποιες από αυτές είναι στις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά ακόμη περισσότερες βρίσκονται στην Ευρώπη και τη Γαλλία", εξήγησε.

Η Sanofi διαθέτει 73 μονάδες σε 32 χώρες. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει εγκεκριμένο εμβόλιο για την ασθένεια COVID-19 που προκαλείται από τον κορωνοϊό SARS-CoV-2. Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Πολ Χάντσον δήλωσε νωρίτερα ότι είναι ζωτικής σημασίας να φτάσει το πιθανό εμβόλιο σε κάθε γωνιά του κόσμου, αφού προηγουμένως προκάλεσε εκνευρισμό στη γαλλική κυβέρνηση, όταν είπε ότι θα δοθεί προτεραιότητα στις ΗΠΑ.

"Τα σχόλια του διευθύνοντος συμβούλου μας παραποιήθηκαν. Θεωρούμε τα εμβόλια κοινό αγαθό", είπε ο Ουάινμπεργκ.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυπριακό: Το μήνυμα Κωνσταντίνου Κόμπου - Το παιχνίδι εντυπώσεων και οι κόκκινες γραμμές

Κυπριακό: Το μήνυμα Κωνσταντίνου Κόμπου - Το παιχνίδι εντυπώσεων και οι κόκκινες γραμμές

Σε μια περίοδο όπου οι ισορροπίες στο Κυπριακό παραμένουν εύθραυστες, η Λευκωσία επιχειρεί να κρατήσει τη διαδικασία εντός θεσμικού πλαισίου και να αποτρέψει ερμηνείες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε νέα αδιέξοδα. Η δημόσια τοποθέτηση του Υπουργού Εξωτερικών Κωνσταντίνου Κόμπου απέναντι στις πρόσφατες δηλώσεις της Προσωπικής Απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Μαρίας Άνχελα Ολγκίν, αποτελεί σαφή μήνυμα προς όλα τα μέρη: το Κυπριακό δεν κινείται με ερμηνείες ούτε με αποσπασματικές ερμηνείες δηλώσεων.