ΚΟΥΣΙΟΣ: Πολύ κρίσιμη η σύσκεψη με την επιδημιολογική ομάδα - Κρίνονται τα μέτρα και η δεύτερη φάση χαλάρωσης

ΚΟΥΣΙΟΣ: Πολύ κρίσιμη η σύσκεψη με την επιδημιολογική ομάδα - Κρίνονται τα μέτρα και η δεύτερη φάση χαλάρωσης

Πολύ κρίσιμη χαρακτήρισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος, τη σημερινή σύσκεψη της επιδημιολογικής ομάδας για τον κορωνοϊό υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, που θα πραγματοποιηθεί στο Προεδρικό Μέγαρο στις 10.30 το πρωί.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Κούσιος ανέφερε πως κατά τη σύσκεψη θα γίνει "αξιολόγηση της κατάστασης όπως αυτή έχει εξελιχθεί μέχρι σήμερα ενόψει και της εφαρμογής της δεύτερης φάσης του σχεδιασμού" για χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων.

Θα γίνει μια γενικότερη αξιολόγηση μετά και την πρώτη χαλάρωση. Θα γίνει ακόμη συζήτηση "στο θέμα της επιστροφής των μαθητών στα σχολεία αν πάμε καλά με μια αξιολόγηση του τι συνέβηκε με την τρίτη λυκείου μέχρι σήμερα, καθώς και μια αξιολόγηση των δεικτών όπως αυτοί παρουσιάζονται και αν είναι θετικά τα αποτελέσματα", πρόσθεσε

"Είναι μια συνάντηση στην οποία θα επιβεβαιωθούν οι κατευθυντήριες γραμμές της δεύτερης φάσης του σχεδιασμού για να μπορούμε να προχωρήσουμε απρόσκοπτα", σημείωσε ο κ. Κούσιος.

Ερωτηθείς αν μετά τη σύσκεψη θα υπάρξει αξιολόγηση των δεδομένων σε πολιτικό επίπεδο, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε πως "πάντοτε εμείς ακούμε τις συμβουλές των ειδικών και σε πολιτικό επίπεδο λαμβάνονται οι αποφάσεις".

Ο κ. Κούσιος είπε ακόμη πως τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί στο Προεδρικό Μέγαρο σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, υπό τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, για τα θέματα της οικονομίας "με ιδιαίτερη έμφαση στα θέματα των κρατικών εγγυήσεων για την παροχή ρευστότητας στην επιχειρηματικότητα".

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Επί της ουσίας η συζήτηση ΠτΔ - Έρχιουρμαν - Νέα συνάντηση τέλη Απριλίου

Κυπριακό: Επί της ουσίας η συζήτηση ΠτΔ - Έρχιουρμαν - Νέα συνάντηση τέλη Απριλίου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Τουφάν Έρχιουρμαν, συμφώνησαν να συναντηθούν εκ νέου έως τα τέλη Απριλίου με σκοπό να προβούν σε πιο συγκεκριμένες ανακοινώσεις, όπως ανακοίνωσαν τα ΗΕ μετά τη σημερινή τους συνάντηση στην κατοικία του Ειδικού Αντιπροσώπου του Γενικού Γραμματέα στην Κύπρο, Χασίμ Ντιάν, στη νεκρή ζώνη στη Λευκωσία. Πρόσθεσαν πως οι δυο ηγέτες χαιρέτισαν τη διαρκή δέσμευση και εμπλοκή του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στο Κυπριακό και επανέλαβαν τη συνεχή ετοιμότητά τους να υποστηρίξουν τις προσπάθειές του.

BEST OF TOTHEMAONLINE