Ο Fitch υποβάθμισε την προοπτική, όχι όμως και το αξιόχρεο της γαλλικής οικονομίας

Ο Fitch υποβάθμισε την προοπτική, όχι όμως και το αξιόχρεο της γαλλικής οικονομίας

Ο οίκος αξιολόγησης Fitch υποβάθμισε το Σάββατο (16/5) την προοπτική της Γαλλίας, από σταθερή σε αρνητική, αφήνοντας όμως στο "ΑΑ" το αξιόχρεό της.

"Η μείωση της προοπτικής αντικατοπτρίζει την ουσιαστική επιδείνωση που αναμένεται φέτος στα δημόσια οικονομικά και την οικονομική δραστηριότητα, λόγω της επιδημίας της Covid-19", αναφέρει στην ανακοίνωσή του.

Ο οίκος αναφέρει ότι οι προβλέψεις του για τα δημόσια οικονομικά της Γαλλίας είναι σύμφωνες με τις κυβερνητικές προβλέψεις για το δημόσιο χρέος το οποίο θα αυξηθεί στο 115,3% του ΑΕΠ φέτος και στο 115,9% το 2021.

"Αναμένουμε ότι το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης θα διευρυνθεί από 3,0% του ΑΕΠ το 2019 σε 9,3% φέτος, μεγαλύτερο από ό, τι στο 2009 κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης", υπογραμμίζει. Το έλλειμμα θα μειωθεί το 2021, σημειώνει.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Φονική Πυρκαγιά στη Λεμεσό:  Δεν υπάρχουν ενεργά μέτωπα- «Δεν μπορούμε ακόμη να πούμε ότι ξεπεράσαμε τον κίνδυνο»

Φονική Πυρκαγιά στη Λεμεσό: Δεν υπάρχουν ενεργά μέτωπα- «Δεν μπορούμε ακόμη να πούμε ότι ξεπεράσαμε τον κίνδυνο»

Τεράστια καταστροφή άφησε πίσω της η φονική πυρκαγιά στη Λεμεσό η οποία απλώνεται σε έκτασή πέρα των 120 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Οι αναζωπυρώσεις αντιμετωπίστηκαν σε πολύ αρχικά στάδια και δεν υπάρχουν ενεργά μέτωπα, ωστόσο ακόμη δεν ξεπεράστηκε ο κίνδυνος. Το ThemaOnline σας μεταφέρει ζωντανά όλες τις εξελίξεις:

BEST OF TOTHEMAONLINE