Προειδοποίηση Πεκίνου προς τις ΗΠΑ για την Huawei

Προειδοποίηση Πεκίνου προς τις ΗΠΑ για την Huawei

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας δήλωσε το Σάββατο (16/5) ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να σταματήσουν την άσκηση "αδικαιολόγητης καταστολής" σε βάρος κινεζικών εταιριών όπως η Huawei.

Η Kυβέρνηση Τραμπ κινήθηκε την Παρασκευή για να εμποδίσει τον εφοδιασμό σε παγκόσμιο επίπεδο με μικροεπεξεργαστές του κινεζικού τηλεπικοινωνιακού κολοσσού Huawei Technologies, ενισχύοντας τους φόβους για κινεζικά αντίποινα, αλλά και για το "σφυροκόπημα" των μετοχών αμερικανικών εταιριών εξοπλισμού παραγωγής μικροεπεξεργαστών.

Η Huawei έχει συμπεριληφθεί στη μαύρη λίστα ξένων εταιριών που έχουν χαρακτηριστεί ως "απειλές" για τα αμερικανικά εθνικά συμφέροντα.

Η Κίνα θα υποστηρίξει σθεναρά τα νομικά δικαιώματα των εταιριών της, ανέφερε σε ανακοίνωσή του, το κινεζικό ΥΠΕΞ, απαντώντας σε ερωτήσεις του Reuters, για το αν το Πεκίνο θα προχωρήσει στην εφαρμογή αντιποίνων σε βάρος των ΗΠΑ.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Μαζί μπορούμε να χτίσουμε μια ισχυρότερη και υγιέστερη Ευρώπη»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Μαζί μπορούμε να χτίσουμε μια ισχυρότερη και υγιέστερη Ευρώπη»

Μαζί, μπορούμε να χτίσουμε τα θεμέλια για μια ισχυρότερη, πιο ανθεκτική και υγιέστερη Ευρώπη, σύμφωνα με την ατζέντα για τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης 2030, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, στον χαιρετισμό του την Πέμπτη, στο 13ο Διεθνές Πολυεπιστημονικό Ιατρικό Συνέδριο (IMBMC), το οποίο πραγματοποιείται μεταξύ 6 και 8 Νοεμβρίου από τον Παγκύπριο Ιατρικό Σύλλογο και την Ιατρική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

BEST OF TOTHEMAONLINE