ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: Κάηκαν ελαιόδεντρα έως και 8 αιώνων ζωής - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: Κάηκαν ελαιόδεντρα έως και 8 αιώνων ζωής - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Υπό έλεγχο βρίσκονται οι διάφορες εστίες πυρκαγιών στα κατεχόμενα, εξού και δεν ζητήθηκε επιπλέον ενίσχυση από την Κυπριακή Δημοκρατία. Οι πυρκαγιές όμως άφησαν πίσω τους μεγάλες ζημιές.

Σύμφωνα με τα Τ/κ Μέσα, οι φωτιές σε Διόριο και περιοχή Κορμακίτη ήταν μεγάλες αλλά είναι πλέον υπό έλεγχο, συμπεριλαμβανομένου και των μικρών εστιών αναζωπύρωσης που υπήρξαν κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Μάλιστα, ενημερώνουν ότι έχει καεί μεγάλη δασώδης, αλλά και γεωργική έκταση.

Παράλληλα, μεγάλο θέμα είναι και το γεγονός ότι ήταν η πρώτη φορά που ζητήθηκε βοήθεια από την Κυπριακή Δημοκρατία, επαινώντας την άψογη συνεργασία.

Δυστυχώς, όπως υποστηρίζεται, έχουν καεί ελαιώνες με αιωνόβια δέντρα, ηλικίας μέχρι και 8 αιώνων. Στην περιοχή είναι γνωστό ότι υπήρχε ιστορικός ελαιώνας με μεγάλο αριθμό ελαιόδεντρων.

Η έκταση της ζημιάς δεν έχει ακόμη επακριβώς υπολογιστεί.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ύποπτες ενδείξεις για οργανωμένο σχέδιο εμπρησμών – Σε επιφυλακή οι Αρχές, συλλήψεις και εντατικοί έλεγχοι στο Τρόοδος

Ύποπτες ενδείξεις για οργανωμένο σχέδιο εμπρησμών – Σε επιφυλακή οι Αρχές, συλλήψεις και εντατικοί έλεγχοι στο Τρόοδος

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται οι αρχές ασφαλείας μετά από πληροφορίες για ύπαρξη οργανωμένου σχεδίου πρόκλησης νέων πυρκαγιών.

BEST OF TOTHEMAONLINE