ΔΙΕΘΝΗ

Μείωσε και ελπίζει...

Μείωσε και ελπίζει...

Ο Νίκος Παππάς ήταν απολαυστικός με 25 πόντους και ο Παναθηναϊκός αποδείχθηκε πολύ σκληρός για να φύγει με 3-0 από την Ευρωλίγκα! Η πανίσχυρη ΤΣΣΚΑ του... εξωγήινου Ουίμς υποτάχθηκε στο νόμο του ΟΑΚΑ (86-85) και την Τετάρτη τα ξαναλένε. Φοβερή ατμόσφαιρα και υποδοχή στον Ιτούδη!

 

Από το πρώτο λεπτό ήταν εμφανές ότι ο Παναθηναϊκός είχε διαφορετική “γεύση” από αυτή που έδωσε στα πρώτα δύο ματς της Μόσχας. Προηγήθηκε 5-0, αλλά η τραγική κατάσταση στην οποία βρέθηκε ο Μπατίστα και η εμπιστοσύνη που του έδειξε ο Ιβάνοβιτς στέρησε από τον Παναθηναϊκό την μεγαλύτερη συμμετοχή του Φώτση στο πρώτο μέρος. 

Η ΤΣΣΚΑ πέρασε δύο φορές στο πρώτο μέρος με 8 και 9 πόντους, απαντώντας στο 5-0 των πράσινων με ένα δικό της 12-0, τότε που στο ΟΑΚΑ είχε σχηματιστεί …κατηφόρα στην πλευρά των Ρώσων. 

Η ΤΣΣΚΑ ήταν άστοχη στα σουτ τριών πόντων και ιδιαίτερα ο Ντε Κολό και από τη στιγμή που ο Ιτούδης αποφάσισε να προσαρμοστεί το σχήμα του Ιβάνοβιτς χρησιμοποιώντας τη δεύτερη πεντάδα της, ο Παναθηναϊκός άρχισε να πιστεύει. 

Το δεκάλεπτο έληξε 14-20 (στο 9 το σκορ ήταν 11-20), και στην επανάληψη, η συμμετοχή του Παππά και του Φώτση άλλαξαν την ιστορία του ματς για τους γηπεδούχους, που έτρεξαν αμέσως ένα σερί 7-0 για να περάσουν 21-20. 

Η ΤΣΣΚΑ ξέφυγε και πάλι 21-28 όταν ο Ιτούδης αποφάσισε να αποσύρει τους Τζάκσον, Χάινς και Μαρκοϊσβίλι, επαναφέροντας Τεόντοσιτς, Κάουν και Γουίμς, όπως και τον Κιριλένκο λίγο αργότερα. Οι γηπεδούχοι αποφάσισα να αρχίσουν τον …ανταρτοπόλεμο. Στην άμυνά τους έπεφταν κορμιά με τον Φώτση και τον Παππά να λειτουργούν ηγετικά και στα δύο μισά του γηπέδου, ενώ η ΤΣΣΚΑ είχε χάσει τον προσανατολισμό της, καθώς επέμενε σε μακρινά σουτ και το τσιπ είχε γυρίσει λόγω της απουσίας των βασικών για αρκετή ώρα στον πάγκο. 

Το μεγαλύτερο επίτευγμα της ομάδας του Ιβάνοβιτς αφορούσε στο γεγονός ότι μπήκε ο κόσμος στο παιχνίδι κι αυτό έδωσε μεγάλη ώθηση. Ενώ στο πρώτο δεκάλεπτο οι Ρώσοι μάζεψαν πολλά επιθετικά ριμπάουντ, στη δεύτερη αυτή η μαύρη τρύπα έκλεισε και το σκορ στο ημίχρονο ήταν 34-34, καθώς εκτός των άλλων είχε περιοριστεί και το inside παιχνίδι της ΤΣΣΚΑ. 

Στην τρίτη περίοδο ο Παναθηναϊκός έκανε ένα εξαιρετικό τρίλεπτο και με επιμέρους σκορ 11-4 πέρασε με 45-37 προϊόν της άμυνάς του, αλλά και του πολύ καλού ρυθμού που είχε στην επίθεση... Η ΤΣΣΚΑ έμοιαζε αποσβολωμένη, τα κορμιά των πράσινων δεν υπολόγιζαν πόνο και το ματς εξελίχθηκε σε ρωμαϊκή αρένα. Ο Παππάς συνέχισε να κάνει ...παπάδες, ο Γκιστ έδωσε βοήθειες αλλά η ΤΣΣΚΑ ισορρόπησε, όχι γιατί βελτίωσε την απόδοσή της, αλλά γιατί ο Μπατίστ ήταν πολύ κακός και γιατί πήρε πολλούς πόντους από τις βολές με τον Χάινς μάλιστα να ευστοχεί σε 4/4. Ετσι το τρίτο δεκάλεπτο έληξε 56-53. Ο Παναθηναϊκός όμως, είχε αρχίσει να πιστεύει και μάλιστα για τα καλά. 

Αυτό φάνηκε ξεκάθαρα στο τελευταίο δεκάλεπτο, όταν ο Παναθηναϊκός, αντί να επηρεαστεί από την πίεση, εκτόξευσε την απόδοσή του το 58-55 έγινε 66-57 με διαδοχικά τρίποντα. Η ΤΣΣΚΑ είχε χάσει τα αυγά και τα πασχάλια, δεν είχε καμία οργάνωση, κανένα πλάνο και είχε μείνει αιχμάλωτη της άμυνας του Παναθηναϊκού, αλλά και της επιθετικής δεινότητας του Παππά, αλλά και του Διαμαντίδη. Ακόμα και στις περιπτώσεις που οι Ρώσοι προσπαθούσαν να επανέλθουν, βρισκόταν η λύση, όπως π.χ. το τρίποντο του Φώτση, με το οποίο έκανε το 71-61...

Από εκεί και πέρα, το ματς έδειχνε ότι τελειώνει δύο φορές... Αρχικά όταν ο Μαυροκεφαλίδης με τρίποντο έκανε το 74-65 και λίγο αργότερα όταν ο Φώτσης με τρίποντο έκανε το 77-70 στα 1’35’’ πριν το τέλος... Η ΤΣΣΚΑ είχε παραδώσει πνεύμα για μεγάλο διάστημα, αλλά στο φινάλε με τον Γουίμς να έχει 3/3 τρίποντα έκανε μία τεράστια προσπάθεια να επιστρέψει. Τα διαδοχικά λάθη του Παναθηναϊκού επέτρεψαν στην ΤΣΣΚΑ να μειώσει σε 77-75 στα 50’’ πριν το τέλος. 

Αυτό το ματς δε θα μπορούσε να έχει διαφορετική εξέλιξη που φέρουν τη υπογραφή του Νίκου Παππά. Ο κορυφαίος των πράσινων με τρίποντο στα 42’’ έφτασε στους 22 πόντους δίνοντας προβάδισμα πέντε πόντων... Ο Γουίμς μείωσε σε 80-77 και αμέσως η ΤΣΣΚΑ μπήκε στο χορό των βολών. Ο Διαμαντίδης με 2 βολές έκανε το 82-77, αλλά στα 23’’ ο Γουίμς πέτυχε το 4ο τρίποντό του σε διάστημα τριών λεπτών. Ο Παππάς πέτυχε 2/2 (84-80), ο Τεόντοσιτς στα 13’’ μετά από δικό του άστοχο, η μπάλα έφτασε πάλι στα χέρια του μειώνοντας σε 84-83!!!! Ο Διαμαντίδης αστόχησε σε μία βολή (85-83), ο Χάινς με επιθετικό ριμπάουντ ισοφάρισε σε 85-85, αλλά ο Γουίμς χρεώθηκε με φάουλ στα 3’’. Ο Παππάς ευστόχησε στη μια, η ΤΣΣΚΑ είχε μία τελευταία ευκαιρία, αλλά την πέταξε με τον Γουίμς να χάνει τη μπάλα από τα χέρια του. 
Ετσι ο Παναθηναϊκός έφτασε στη νίκη, με 86-85 μειώνοντας το σκορ της σειράς σε 2-1.

Ο MVP: Ο Νίκος Παππάς έκανε το καλύτερο παιχνίδι της καριέρας του. Οχι μόνο γιατί σκόραρε 25 πόντους, αλλά επειδή το έκανε με ηγετικό τρόπο, με προσωπικότητα, με χαρκακτήρα. Πήρε το παιχνίδι και το έφερε στα μέτρα του για να κυριαρχήσει ο ίδιος και να βάλει τη σφραγίδα του σε ένα πολύ μεγάλο ματς, σε μία πολύ μεγάλη νίκη. 

Ο Σκληρός: Ο Αντώνης Φώτσης δίδαξε Αμερικάνους και νέους τι σημαίνει να παίζεις για τον Παναθηναϊκό… Επαιξε άμυνα, έβγαλε τρομερή ενέργεια, σκόραρε όταν έπρεπε, έκανε καταπληκτική εμφάνιση. 

Ο Αόρατος: Ο Σάσα Κάουν βγήκε πολύ νωρίς από το παιχνίδι της ΤΣΣΚΑ, καθώς το παιχνίδι της δεν έμοιαζε σε τίποτα με αυτό που έχουμε συνηθίσει και ο ψηλός εξαρτάται εν πολλοίς από τους αυτοματισμούς. 

Ο Πεσμένος: Ο Εστεμπάν Μπατίστα έπαιξε 16 λεπτά σε ένα παιχνίδι που τον εξέθετε σε κάθε δευτερόλεπτο. 

Η Γκέλα: Το φάουλ του Γουίμς στα 3’’ πριν το φινάλε που έστειλε τον Παππά στις βολές, ενώ λίγο νωρίτερα ο Χάινς είχε ισοφαρίσει σε 85-85… 

Η στιγμή: Τι άλλο, από τη μία βολή του Παππά που έγραψε το τελικό 86-85. 

Η διαιτησία: Δεν έπαιξαν κανένα ρόλο σε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι με πάρα πολλές επαφές. 

Οι Στρατηγοί: Ο Ιβάνοβιτς είδε την ομάδα του να παίζει καλύτερα στην άμυνα, περιόρισε τους ανοιχτούς χώρους, επέμεινε σε μία κλειστή άμυνα αφήνοντας ελευθερα σουτ τα οποία δε βρήκαν το στόχο με εξαίρεση το τελευταίο τρίλεπτο και τα απίστευτα σουτ του Γουίμς. Ο Ιβάνοβιτς άφησε περισσότερο απ’όσο έπρεπε τον Μπατίστα στο γήπεδο, ενώ στην επίθεση δε χτύπησε (και πάλι τον Τεόντοσιτς). Ο Ιτούδης, άρχισε από νωρίς να κάνει πολλές αλλαγές και αυτό δεν λειτούργησε καλά για την ομάδα του. Υποτίμησε η ΤΣΣΚΑ τον Παππά και το πλήρωσε πολύ ακριβά. 

Η εξέδρα: Α-Π-Ι-Σ-Τ-Ε-Υ-Τ-Η! Απλά αυτό!!!!

Πηγή: www.sdna.gr

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Όλο και περισσότεροι «κόβουν» το Netflix - Δεν θα πιστέψετε τον λόγο

• Τρόμος στη Λεμεσό: Στο Νοσοκομείο δύο αλλοδαποί - Τους ξυλοφόρτωσαν και τους λήστεψαν - Δύο συλλήψεις

• Το κέρμα των 2 ευρώ που αξίζει έως… 4.400 ευρώ: Μήπως έχεις ένα τέτοιο χωρίς να το ξέρεις; - Δείτε φωτογραφία

• Φανερά συγκινημένη μετά τη συναυλία της η Άννα Βίσση - «Το να είσαι 66 χρονών…»

• Ανησυχία εθελοντικών ομάδων: «Πλέον φαντάζει αδύνατον να καταφέρουμε να βοηθήσουμε όποιο έχει ανάγκη»

• «Εγκατάλειψη» σπιτιού: Πότε φεύγουν οι Κύπριοι από το πατρικό τους – Τι γίνεται στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης



«Φλέγεται» η Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ προετοιμάζεται για πιθανές επιθέσεις της Χαμάς στην επέτειο της 7ης Οκτωβρίου

«Φλέγεται» η Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ προετοιμάζεται για πιθανές επιθέσεις της Χαμάς στην επέτειο της 7ης Οκτωβρίου

Επίσκεψη στα σύνορα με τον Λίβανο πραγματοποίησε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος δήλωσε σε στρατιώτες "μαζί θα νικήσουμε", σχεδόν μια εβδομάδα μετά την έναρξη των χερσαίων επιχειρήσεων του ισραηλινού στρατού στον νότιο Λίβανο. Την ίδια στιγμή, το Ισραήλ προετοιμάζεται για πιθανές επιθέσεις της Χαμάς στην επέτειο της 7ης Οκτωβρίου. Το ThemaOnline σας μετέφερε όλες τις εξελίξεις:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top