Δεν πήραν ΕΞΤΡΑ χρήμα από την ΟΥΕΦΑ… Τι ΕΙΠΕ ο Koύμας…

Δεν πήραν ΕΞΤΡΑ χρήμα από την ΟΥΕΦΑ… Τι ΕΙΠΕ  ο Koύμας…

Για το κονδύλι εκατομμυρίων και που θα πάει απάντησε ο πρόεδρος της ΚΟΠ, Γιώργος Κούμας, από την επίσημη ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας, στις ερωτήσεις των ΜΜΕ.

Η απάντηση του: 

«Η ΚΟΠ διαχρονικά χρηματοδοτεί έμμεσα τα Σωματεία της. Όπως για παράδειγμα την κάλυψη εξόδων διαιτησίας για όλα τα επίπεδα με ποσό που φτάνει το 1,3 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο,  χρηματική στήριξη Σωματείων Β΄ Κατηγορίας, Γ ΄Κατηγορίας,  Σωματείων Σάλας, Γυναικείου Ποδοσφαίρου κλπ.

Τα χρήματα στα οποία αναφέρεστε, δεν αποτελούν οποιαδήποτε επιπρόσθετη χορηγία της UEFA είτε προς την ΚΟΠ είτε προς οποιαδήποτε άλλη Ομοσπονδία.

Αποτελούν προϋπολογισμένα κονδύλια για τα λειτουργικά έξοδα των Ομοσπονδιών που θα δίνονταν μέχρι το 2021 και τα οποία απελευθερώθηκαν νωρίτερα. Στα χρήματα αυτά περιλαμβάνονται για παράδειγμα οι δαπάνες που αφορούν την ανάπτυξη των grassroots, του γυναικείου ποδοσφαίρου, την εφαρμογή του συμφώνου διαιτησίας, την εφαρμογή συμφώνου εκπαίδευσης προπονητών, την εφαρμογή των κανονισμών για τα κριτήρια UEFA, τους μισθούς του προσωπικού της Ομοσπονδίας και των Εθνικών ομάδων ενώ ένα μέρος, αφορά και το αθλητικό κέντρο των Εθνικών ομάδων στον Κόρνο.

Τα χρήματα αυτά, δεν έχουν δοθεί από την UEFA για να διαμοιραστούν από τις Ομοσπονδίες στα σωματεία και αυτό είναι ξεκάθαρο. Όμως, διαχρονικά δαπανούνται προς όφελος του ποδοσφαίρου και κατ’ επέκταση, προς όφελος των σωματείων»

The post Δεν πήραν ΕΞΤΡΑ χρήμα από την ΟΥΕΦΑ… Τι ΕΙΠΕ ο Koύμας… appeared first on Thema Sports.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Το «Κράτος Μαφία» και η ώρα των πολιτικών λογαριασμών

Το «Κράτος Μαφία» και η ώρα των πολιτικών λογαριασμών

Η ανακοίνωση για το πόρισμα της Αρχής κατά της Διαφθοράς για το «Κράτος Μαφία» δεν άνοιξε απλώς μια νέα συζήτηση γύρω από τη διαφθορά και τη διαπλοκή στην Κύπρο. Άνοιξε ένα μέτωπο πολιτικής σύγκρουσης με βαθιές θεσμικές προεκτάσεις, φέρνοντας αντιμέτωπα τα δύο μεγαλύτερα κόμματα ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ, επαναφέροντας στο προσκήνιο ερωτήματα για τη λειτουργία των θεσμών, τη λογοδοσία και την εμπιστοσύνη των πολιτών, προς το κράτος δικαίου.