ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ: Ποιοι πήγαν να δώσουν στοιχεία και τι έκαναν Παπασταύρου, Σοφοκλέους – Ατάκες για «γραβατομένους» και υπόκοσμο (ΒΙΝΤΕΟ)

ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ: Ποιοι πήγαν να δώσουν στοιχεία και τι έκαναν Παπασταύρου, Σοφοκλέους – Ατάκες για «γραβατομένους» και υπόκοσμο (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας Προστασίας του Αθλητισμού, Ανδρέας Παπαχαραλάμπους, μίλησε στην εκπομπή «Alpha Ενημέρωση», λέγοντας πολύ σοβαρά πράγματα.

Τόνισε πως υπάρχει υπόκοσμος στο Κυπριακό ποδόσφαιρο, ενώ έκανε σαφές πως ο πρόεδρος της Ομόνοιας Σταύρος Παπασταύρου λόγω του ότι βρίσκεται στην Αμερική δεν τον επισκέφθηκε για να δώσει στοιχεία, ενώ το ίδιο έγινε και με τον ομόλογο του, Ανδρέα Σοφοκλέους, λόγω καραντίνας.

Όλα όσα είπε: 

Για τη διακοπή: «Δεν υπάρχει παράπονο ενώπιον μας, αλλά είναι ένα μεγάλο θέμα, έχει τεράστιες διαστάσεις».

Για το αν θα κινηθεί αυτεπάγγελτα η επιτροπή: «Αν συνεχιστεί να υπάρχει αυτή η κατακραυγή για την διακοπή θα μας αναγκάσει να κινηθούμε αυτεπάγγελτα. Η συντριπτική πλειοψηφία υπέρ της διακοπής ήταν ο λόγος που δεν κινηθήκαμε ως τώρα αυτεπάγγελτα».

Για την δράση της επιτροπής: «Είμαστε έτοιμοι να ερευνήσουμε οποιοδήποτε παράπονο έρθει κοντά μας. Η οποιαδήποτε Ομοσπονδία δημιουργεί την οποιαδήποτε αμφιβολία στους διαγωνιζόμενους, εμπίπτει στις αρμοδιότητες μας να το ερευνήσουμε».

Σχετικά με το αν κλήθηκαν άτομα που προέβησαν σε δημόσιες καταγγελίες για το ποδόσφαιρο, είπε πως οποιοσδήποτε έχει κληθεί πρέπει να στοιχειοθετήσει και πως αν δεν έρθει, θα υποστεί τις συνέπειες. Πρόσθεσε πως έχουν κληθεί αρκετά άτομα, κάποιοι πήγαν, κάποιοι δεν πήγαν. Για τις συνέπειες επεξήγησε πως αφού τεθεί η τελευταία προθεσμία και δεν υπάρξει ανταπόκριση στην κλήση, η υπόθεση θα μετατεθεί στην Γενική Εισαγγελία. Η κατηγορία θα είναι ότι διέδωσε ψευδείς ειδήσεις και δεν προτίθεται να δώσει στοιχεία. Οι ποινές που προβλέπονται είναι από πρόστιμο μέχρι και φυλάκιση.

Για συγκεκριμένα ονόματα: «Ο πρόεδρος της Ομόνοιας κ. Σταύρος Παπασταύρου δεν ήρθε γιατί ήταν στην Αμερική, μας ενημέρωσε πως ήταν δύσκολη η κάθοδος, οπότε έμεινε σε εκκρεμότητα για εκείνον, όχι για εμάς. Ο πρόεδρος της ΑΕΛ, κ. Ανδρέας Σοφοκλέους λόγω καραντίνας δεν ήρθε. Ο κ. Κώστας Ηλία, παράγοντας Αγίας Νάπας, ήταν ο πρώτος που κλήθηκε και ήρθε, προ καραντίνας. Ο πρώην διαιτητής κ. Μάριος Παναγή ήρθε, ήταν προ καραντίνας. Έχουν εκδοθεί τουλάχιστον 10-15 κλήσεις που ακολουθούν μετά τα μέτρα της πανδημίας, για κατάθεση. Για τον καθένα υπάρχει deadline».

Σχετικά με το ασυμβίβαστο, είπε πως ζήτησαν και πήραν κάποιους φακέλους από Ομοσπονδίες. «Υπάρχει φάκελος για την κάθε ομοσπονδία, γίνονται οι έρευνες, αν χρειαστούν θα ληφθούν και καταθέσεις. Έχει σταματήσει η κάθε χορηγία από το κράτος προς κάθε ομοσπονδία, μέχρι να ολοκληρωθεί έρευνα και ο φάκελος. Η μόνη που δεν λαμβάνει χορηγία είναι η ΚΟΠ, πέραν του ποσοστού από το στοίχημα, που πάει απευθείας στις οφειλές των σωματείων προς τις κοινωνικές ασφαλίσεις».

Για το να υπάρχουν ευρήματα: «Υπάρχουν διπλοθεσίτες, συγγενικά πρόσωπα, προσφορές από μέλη, γενικότερα υπάρχουν πάρα πολλά κακώς κείμενα».

Για το ποδόσφαιρο: «Από τις λίγες Ομοσπονδίες η ΚΟΠ που απάντησε στα ερωτήματα με λεπτομέρεια, δεν σημαίνει όμως ότι συμφωνούμε. Υπάρχει υπόκοσμος στο Κυπριακό Ποδόσφαιρο, αυτή είναι η άποψη μου ως πρόεδρος της Επιτροπής. Συγκοινωνούντα δοχεία οι γραβατωμένοι του ποδοσφαίρου με τον υπόκοσμο».

Για τους κόκκινους φακέλους: «Δεν θα αργήσουμε πολύ να καταλήξουμε για το ποδόσφαιρο, θα παραθέσουμε δημοσιογραφική διάσκεψη», ήταν το καταληκτικό του σχόλιο.

Πηγή βίντεο: Αlphanews.live

The post ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ: Ποιοι πήγαν να δώσουν στοιχεία και τι έκαναν Παπασταύρου, Σοφοκλέους – Ατάκες για «γραβατομένους» και υπόκοσμο (ΒΙΝΤΕΟ) appeared first on Thema Sports.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Σε προχωρημένη σήψη η σορός του άντρα που βρέθηκε σε πάρκο στη Λευκωσία – Σε εξέλιξη οι έρευνες - Εν αναμονή της νεκροτομής

Μονή Αββακούμ: «Δεν τους ανήκει τίποτα από το μοναστήρι... όπως ήρθαν θα φύγουν» - Υποψίες για ακίνητα και στην Ελλάδα

Ένας στους δέκα νέους ούτε δουλεύουν, ούτε σπουδάζουν – Πόσες γυναίκες και πόσοι άνδρες

Πότε ένας εργοδότης μπορεί να απολύσει εργοδοτούμενο χωρίς να δώσει προειδοποίηση

Συνεχίζεται σήμερα η υπόθεση παύσης του Γεν. Ελεγκτή ενώπιον του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου

Όχημα «τυλίχθηκε» στις φλόγες στον Στρόβολο – Εκτεταμένες οι ζημιές



Κυπριακό: Κρίσιμη εβδομάδα για τα επόμενα βήματα - Βλέπει τον Τατάρ σήμερα η Ολγκίν στο Λονδίνο

Κυπριακό: Κρίσιμη εβδομάδα για τα επόμενα βήματα - Βλέπει τον Τατάρ σήμερα η Ολγκίν στο Λονδίνο

Οι επόμενες ημέρες αναμένονται να είναι κρίσιμες για την πορεία του κυπριακού. Μετά τη συνάντηση που είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ στις Βρυξέλλες, η Μαρία Άνχελα Ολγκίν θα έχει συνάντηση με τον Ερσίν Τατάρ σήμερα στις 17.00 στο Λονδίνο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top