EASYJET: Υπεκλάπησαν προσωπικές λεπτομέρειες 9 εκατομμυρίων πελατών - Μαζί αριθμός στοιχειών πιστωτικών καρτών

EASYJET: Υπεκλάπησαν προσωπικές λεπτομέρειες 9 εκατομμυρίων πελατών - Μαζί αριθμός στοιχειών πιστωτικών καρτών

Προσωπικές λεπτομέρειες 9 εκατομμυρίων πελατών της EasyJet υπεκλάπησαν σε μία «εξαιρετικά προηγμένη» επίθεση χάκερς, ανακοίνωσε η βρετανική αεροπορική εταιρεία.

Η ανακοίνωση προσθέτει ότι οι επηρεαζόμενοι πελάτες θα λάβουν ενημέρωση τις επόμενες ημέρες, αλλά και ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις πως τα προσωπικά δεδομένα έχουν χρησιμοποιηθεί για παράνομες ενέργειες.

Πιστεύεται ότι τα στοιχεία που έχουν υποκλαπεί περιλαμβάνουν διευθύνσεις email, λεπτομέρειες των ταξιδιών που πραγματοποιήθηκαν, καθώς και στοιχεία πιστωτικών καρτών περίπου 2.200 πελατών.

Η EasyJet διαβεβαιώνει ότι δεν έχουν υπονομευθεί στοιχεία διαβατηρίων και τα ποσά στους λογαριασμούς στους οποίους αντιστοιχούν οι πιστωτικές κάρτες που έχουν χρησιμοποιηθεί από πελάτες.

Τονίζει επίσης ότι οι online δίοδοι που χρησιμοποιήθηκαν για την υποκλοπή έχουν πλέον κλείσει για να αποτραπούν περαιτέρω επιθέσεις.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συνάντηση Γκουτέρες-Έρχιουρμαν: «Είναι ευκαιρία για μία πρώτη γνωριμία και για το Κυπριακό, η Ολγκίν εργάζεται και με τους δύο ηγέτες»

Συνάντηση Γκουτέρες-Έρχιουρμαν: «Είναι ευκαιρία για μία πρώτη γνωριμία και για το Κυπριακό, η Ολγκίν εργάζεται και με τους δύο ηγέτες»

H Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ ΟΗΕ Μαρία Άνχελα Ολγκίν «συνεχίζει να εργάζεται με τους δύο ηγέτες, μεταξύ άλλων για την προώθηση των συμφωνημένων μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης, και ιδίως για το άνοιγμα επιπλέον σημείων διέλευσης το συντομότερο δυνατό» δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΓΓ του ΟΗΕ Στεφάν Ντουζαρίκ κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων στην έδρα του Οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

BEST OF TOTHEMAONLINE