Το ποσοστό του πληθυσμού της ΕΕ και της Κύπρου που ξόδεψε το 40% ή περισσότερο του εισοδήματος για στέγαση

Το ποσοστό του πληθυσμού της ΕΕ  και της Κύπρου που ξόδεψε το 40% ή περισσότερο του εισοδήματος για στέγαση

Το 9,6% του πληθυσμού της ΕΕ ξόδεψε το 40% ή περισσότερο του εισοδήματος για στέγαση, 2% στην Κύπρο.

Το 9,6% του πληθυσμού της ΕΕ ξόδεψε το 40% ή περισσότερο του εισοδήματος των νοικοκυριών τους σε στέγαση, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat, η στατιστική υπηρεσία της ΕΕ. Στην Κύπρο το ποσοστό αυτό είναι 2,0%, το 2ο χαμηλότερο στην ΕΕ, μετά τη Μάλτα (1,7) και στην Ελλάδα 39,5% - το υψηλότερο στην ΕΕ. Όταν το ποσοστό των σχετικών δαπανών φτάνει το 40%, τότε υφίσταται "υπερφόρτωση του κόστους στέγασης", σύμφωνα με τη Eurostat.

Αναλυτικά, σε 11 κράτη μέλη, λιγότερο από το 6,0% του πληθυσμού ζούσε σε νοικοκυριά που επιβαρύνονται από το κόστος στέγασης.
Αντίθετα, το ποσοστό υπερφόρτωσης του κόστους στέγασης ήταν 10% ή περισσότερο στη Ρουμανία, τη Γερμανία, τη Δανία και τη Βουλγαρία. Η υπερβολική επιβάρυνση ήταν πιο διαδεδομένη στην Ελλάδα, όπου το 39,5% του πληθυσμού ζούσε σε νοικοκυριά ξοδεύοντας πάνω από το 40% του διαθέσιμου εισοδήματος για στέγαση. Αυτές οι διαφορές μπορεί, τουλάχιστον εν μέρει, να αντικατοπτρίζουν τις διαφορές στις εθνικές πολιτικές για την κοινωνική στέγαση ή τις δημόσιες επιδοτήσεις και τα οφέλη που παρέχονται για τη στέγαση, αναφέρει η Eurostat.

Tέλος, σύμφωνα με τη Eurostat το ΑΕΠ της ΕΕ των 27 το 2017 αντιπροσώπευε το 16,0% του παγκόσμιου ΑΕΠ, εκφραζόμενο σε πρότυπα αγοραστικής δύναμης (PPS). Η Κίνα και οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες, με μερίδια 16,4% και 16,3% αντίστοιχα.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Η ώρα των πολιτικών αποφάσεων για το Κυπριακό - Έρχεται η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ - Μηδαμινές οι προσδοκίες

Η ώρα των πολιτικών αποφάσεων για το Κυπριακό - Έρχεται η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ - Μηδαμινές οι προσδοκίες

Στην Κύπρο θα βρίσκεται εντός των επόμενων ημερών η Μαρία Άνχελα Ολγκίν, η οποία πιάνει αμέσως δουλειά, σε μια προσπάθεια, για ένα ουσιαστικό διάλογο με τις δύο πλευρές, έτσι ώστε να δημιουργηθεί μια δυναμική, μέχρι την επόμενη πενταμερή διάσκεψη, που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Ιούλιο, στη Γενεύη.

BEST OF TOTHEMAONLINE