ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΦΩΤΙΑ-ΚΟΚΚΙΝΟΤΡΙΜΙΘΙΑ: Απειλήθηκαν κτηνοτροφικά υποσταστικά- Κάηκε ένα τετραγωνικό χιλιόμετρο

ΦΩΤΙΑ-ΚΟΚΚΙΝΟΤΡΙΜΙΘΙΑ:  Απειλήθηκαν κτηνοτροφικά υποσταστικά- Κάηκε ένα τετραγωνικό χιλιόμετρο

Πυρκαγιά που ξέσπασε σε περιοχή της Κοκκινοτριμιθιάς, επεκτάθηκε και στη νεκρή ζώνη και για την κατάσβεσή της χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με τη συνοδεία των Ηνωμένων Εθνών, ενώ κατά την εξέλιξή της είχαν απειληθεί κτηνοτροφικά υποστατικά.

 
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η ώρα 15.28  ανταποκρίθηκε σε κλήση  για πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα άγρια βλάστηση, αποκαλάμες, σπαρτά και άχρηστα αντικείμενα σε περιοχή του χωριού Κοκκινοτριμιθιά.
 
Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από την Επαρχία Λευκωσίας με 4 συνολικά στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα. Επίσης για την κατάσβεση της πυρκαγιάς εργάστηκαν 2 στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα του Τμήματος Δασών, 1 φορητή μονάδα του Ταμείου Θήρας και 1 βυτιοφόρο όχημα της Επαρχιακής Διοίκησης. Επιπρόσθετα εργάστηκαν 1 φορητή μονάδα των Ηνωμένων Εθνών και 18 γεωργικοί ελκυστήρες.


 
 Η πυρκαγιά επεκτάθηκε και στη νεκρή ζώνη και χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής με την συνοδεία των Ηνωμένων Εθνών. Κατά την εξέλιξη της πυρκαγιάς απειλήθηκαν κτηνοτροφικά υποστατικά τα οποία προστατεύτηκαν από τις ομάδες πυρόσβεσης. Το καταφύγιο σκύλων που εδρεύει στην περιοχή δεν επηρεάστηκε.
 
Η πυρκαγιά κατέκαυσε συνολική έκταση περίπου 1 τετρ. χιλιομέτρου και τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο η ώρα 18.15. Στο μέρος της πυρκαγιάς παραμένουν δυνάμεις πυρόσβεσης για τελικές κατασβέσεις και αντιμετώπιση τυχόν αναζωπυρώσεων. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται σε συνεργασία με την Αστυνομία.
 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απειλές Χεζμπολάχ: Τέσσερις πιθανοί στόχοι στην Κύπρο - Η χαρτογράφηση από αναλυτές

Από πού μας ήρθαν οι τουρίστες τον Μάιο και πόσοι Κύπριοι ταξίδεψαν στο εξωτερικό

Πισίνες: Αυτοί είναι οι συχνότεροι τύποι λοιμώξεων – Τα συμπτώματα, οι συμβουλές και το…βρεγμένο μαγιό – Ειδικός στο «T»

Σοβαρό τροχαίο Αγία Νάπα: Δεν φορούσε κράνος ο 21χρονος μοτοσικλετιστής - Η κατάσταση της υγείας του

Απόπειρα φόνου εναντίον αστυνομικού: Διάταγμα οκταήμερης κράτησης για τον 40χρονο



Απειλές Χεζμπολάχ: Τέσσερις πιθανοί στόχοι στην Κύπρο - Η χαρτογράφηση από αναλυτές

Απειλές Χεζμπολάχ: Τέσσερις πιθανοί στόχοι στην Κύπρο - Η χαρτογράφηση από αναλυτές

Μπορεί τα ΜΜΕ στο Λίβανο να αναφέρουν ότι ο ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, δεν απείλησε την Κύπρο αλλά την προειδοποίησε , ωστόσο αναλυτές προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα χαρτογραφώντας το ενδεχόμενο υλοποίησης όσων δήλωσε, αναφέροντας τέσσερις πιθανούς στόχους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top