Διάβημα ελληνικού ΥΠΕΞ προς την Τουρκία για τον νότιο Έβρο

Διάβημα ελληνικού ΥΠΕΞ προς την Τουρκία για τον νότιο Έβρο

Διάβημα απέστειλε το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας αναφορικά με ζήτημα που έχει ανακύψει στον νότιο Έβρο, με αφορμή την αλλαγή της κοίτης του ποταμού.

Συγκεκριμένα, στη θέση Μελισσοκομείο του νοτίου Έβρου –η οποία σύμφωνα με την ελληνική πλευρά ανήκει στην Ελλάδα, βάσει των χαρτών του 1923– βρίσκονται τις τελευταίες εβδομάδες στοιχεία της τουρκικής στρατοχωροφυλακής και των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας της Τουρκίας.

Η διαφορά για τη συγκεκριμένη περιοχή δεν είναι νέα και εδράζεται στην αλλαγή της κοίτης του ποταμού Έβρου. Η κοίτη έχει μετακινηθεί, με αποτέλεσμα στη θέση της να βρίσκεται πλέον ένα έλος, το οποίο το καλοκαίρι ξεραίνεται και τον χειμώνα πλημμυρίζει δημιουργώντας εκεί μια νησίδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η παρουσία των τουρκικών δυνάμεων στο συγκεκριμένο σημείο δημιουργεί προσκόμματα στις εργασίες των στελεχών της Γεωγραφικής Υπηρεσίας Στρατού να ολοκληρώσουν τη διευθέτηση του χώρου από ελληνικής πλευράς, ενόψει επέκτασης του φράχτη και στον νότιο Έβρο.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Δεν ξεκινούμε από το μηδέν, αξιοποιείται το διαπραγματευτικό κεκτημένο» - Ποιο είναι το... κλειδί

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Δεν ξεκινούμε από το μηδέν, αξιοποιείται το διαπραγματευτικό κεκτημένο» - Ποιο είναι το... κλειδί

Έχουμε θετική ανακοίνωση που αφορά το γεγονός ότι όλοι έχουν αποδεχθεί τη σύγκληση μιας διευρυμένης διάσκεψης που δεν ήταν δεδομένη πριν έρθει ο ΓΓ των ΗΕ στην Κύπρο, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.