Μειώθηκε τον Μάρτιο ο όγκος και η αξία του κύκλου Εργασιών στο λιανικό εμπόριο, λόγω των μέτρων για κορωνοϊο

Μειώθηκε τον Μάρτιο ο όγκος και η αξία του κύκλου Εργασιών στο λιανικό εμπόριο, λόγω των μέτρων για κορωνοϊο

Μείωση κατέγραψαν ο όγκος και η αξία του κύκλου Εργασιών στο λιανικό εμπόριο κατά τον Μάρτιο του 2020, τον μήνα κατά τον οποίο ξεκίνησαν να εφαρμόζονται στην Κύπρο τα μέτρα περιορισμού της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με προκαταρκτικές εκτιμήσεις της Στατιστικής Υπηρεσίας, κατά τον Μάρτιο του 2020, ο Δείκτης Αξίας Κύκλου Εργασιών Λιανικού Εμπορίου (Εκτός Μηχανοκινήτων Οχημάτων) μειώθηκε κατά 2,3% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2019 και έφτασε στις 106,5 μονάδες (βάση 2015=100).

Ωστόσο, για την περίοδο Ιανουαρίου - Μαρτίου 2020, ο δείκτης υπολογίζεται ότι σημείωσε αύξηση 4,6% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2019.

Επίσης, σύμφωνα με προκαταρκτικές εκτιμήσεις, κατά τον Μάρτιο 2020, ο Δείκτης Όγκου Κύκλου Εργασιών Λιανικού Εμπορίου (Εκτός Μηχανοκινήτων Οχημάτων) μειώθηκε κατά 1,4% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2019 και έφτασε στις 109,6 μονάδες (βάση 2015=100).

Για την περίοδο Ιανουαρίου - Μαρτίου 2020, ο δείκτης υπολογίζεται ότι σημείωσε αύξηση 4,7% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2019.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Κράτος Μαφία»: Το πόρισμα, οι πιέσεις στη Νομική Υπηρεσία και η ώρα των αποφάσεων

«Κράτος Μαφία»: Το πόρισμα, οι πιέσεις στη Νομική Υπηρεσία και η ώρα των αποφάσεων

Η εβδομάδα που πέρασε, ίσως αποδειχθεί η πιο καθοριστική από την ημέρα που κυκλοφόρησε το βιβλίο «Κράτος Μαφία», του Μακάριου Δρουσιώτη και αυτό επειδή για πρώτη φορά, η υπόθεση μεταφέρεται ολοκληρωμένα από το επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης στο επίπεδο των θεσμικών αποφάσεων.

BEST OF TOTHEMAONLINE