ΕΠ. ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ: Περίμεναν να νυχτώσει και βούτηξαν με ψαροντούφεκα - Τους 'ψάρεψε' το Τμήμα Αλιείας - Μέχρι 8.500 ευρώ πρόστιμο και 2 χρόνια φυλάκιση οι ποινές

ΕΠ. ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ: Περίμεναν να νυχτώσει και βούτηξαν με ψαροντούφεκα - Τους 'ψάρεψε' το Τμήμα Αλιείας - Μέχρι 8.500 ευρώ πρόστιμο και 2 χρόνια φυλάκιση οι ποινές

Σοβαρή υπόθεση λαθραλιείας, με απαγορευμένη μέθοδο αλιείας αντιμετώπισε επιτυχώς το Τμήμα Αλιείας και Θαλασσίων Ερευνών (ΤΑΘΕ), του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος την Τετάρτη, 20 Μαΐου 2020.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια νυχτερινής περιπολίας στη θαλάσσια περιοχή Αμμοχώστου εντοπίστηκαν και καταγγέλθηκαν δύο άτομα, τα οποία αλίευαν με τη χρήση ψαροντούφεκου σε συνδυασμό με καταδυτικές συσκευές, μετά τη δύση του ηλίου.

Πρόκειται για τη δεύτερη υπόθεση που αντιμετωπίζεται σε διάστημα 3 μηνών, αφού παρόμοια περίπτωση αντιμετωπίστηκε επιτυχώς στη θαλάσσια περιοχή Λάρνακας, όπου εντοπίστηκαν και καταγγέλθηκαν δύο άτομα να αλιεύουν με ψαροντούφεκο σε συνδυασμό με καταδυτικές συσκευές.  Και στις δύο περιπτώσεις, κατασχέθηκαν ως τεκμήρια όλα τα αλιευτικά εργαλεία και ο καταδυτικός εξοπλισμός.  Οι φάκελοι των υποθέσεων θα προωθηθούν για ποινική δίωξη ή για εξώδικη ρύθμιση.

Οι εν λόγω παραβάσεις θεωρούνται σοβαρές αφού συγκαταλέγονται στις καταστροφικές πρακτικές, με βάση την τελευταία τροποποίηση του περί Αλιείας Νόμου τον Δεκέμβριο του 2019.  Οι ποινές που προβλέπονται είναι φυλάκιση (για περίoδo πoυ δεv υπερβαίvει τα δύo έτη) ή χρηματική ποινή (πoυ δεv υπερβαίvει τις €8500) ή και οι δύo πoιvές μαζί.  Επιπρόσθετα, με απόφαση του Δικαστηρίου, δύναται να γίνει κατάσχεση oπoιoυδήπoτε σκάφoυς, εξoπλισμού, εργαλείoυ ή oπoιαδήπoτε άλλης συσκεύης ή υλικού, τo oπoίo χρησιμοποιηθηκε για τη διάπραξη του αδικήματος.

Το ΤΑΘΕ έχει θέσει ως προτεραιότητά του την πάταξη αυτής της παράνομης δραστηριότητας και θα εφαρμόζει τον σχετικό Νόμο με κάθε αυστηρότητα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Συνάντηση Χριστοδουλίδη-Ερχιουρμάν: Η Λευκωσία με ξεκάθαρη ατζέντα, ο κατοχικός ηγέτης με εσωτερικές διαβουλεύσεις και αμφισημίες

Συνάντηση Χριστοδουλίδη-Ερχιουρμάν: Η Λευκωσία με ξεκάθαρη ατζέντα, ο κατοχικός ηγέτης με εσωτερικές διαβουλεύσεις και αμφισημίες

Λίγες ημέρες πριν από την πρώτη επίσημη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου, στις 9:30 στην οικία του Ειδικού Αντιπροσώπου του ΓΓ χωρίς την παρουσία του ΟΗΕ, ο Τουφάν Ερχιουρμάν, προχώρησε στη σύγκληση σύσκεψης του συμβουλίου πολιτικών κομμάτων των κατεχομένων.

BEST OF TOTHEMAONLINE