ΚΙΣΑ : Το κράτος να δώσει τεκμηριωμένα ευρήματα ότι υπάρχει ψώρα στο Κέντρο Πουρνάρα

ΚΙΣΑ : Το κράτος να δώσει τεκμηριωμένα ευρήματα ότι υπάρχει ψώρα στο Κέντρο Πουρνάρα

Το κράτος να δώσει τεκμηριωμένα ευρήματα ότι υπάρχει ψώρα στο Κέντρο Πουρνάρα, ζητά η ΚΙΣΑ.

Η Κίνηση για Στήριξη Ισότητα και Αντιρατσισμό (ΚΙΣΑ) καλεί το κράτος «να δώσει στη δημοσιότητα τα τεκμηριωμένα ευρήματα των επιστημόνων και επιδημιολόγων αναφορικά με την μόλυνση με ψώρα του Κέντρου Πρώτης Υποδοχής Αιτητών Ασύλου Πουρνάρα και να τερματίσει την πολιτική κράτησης των εκεί αιτητών ασύλου αλλά και στην Κοφίνου».

Με ανακοίνωσή της η ΚΙΣΑ καλεί, επίσης, το κράτος, να τερματίσει την παράνομη, όπως υποστηρίζει, πολιτική της μεταφοράς νέων αιτητών ασύλου στους δύο αυτούς χώρους, «και να διασφαλίσει την αποσυμφόρηση και των δύο Κέντρων μέσω της ένταξης των αιτητών ασύλου και προσφύγων στην κοινότητα υπό συνθήκες ίσης μεταχείρισης, όπως προβλέπεται στον Περί Προσφύγων Νόμο».

Τέλος καλεί την Κυβέρνηση «να κλείσει το Κέντρο Πουρνάρα μέχρι να διασφαλιστεί ότι έχουν γίνει οι απαιτούμενες αλλαγές για αξιοπρεπή διαβίωση και αποτελεσματική πρόσβαση σε υπηρεσίες φροντίδας υγείας των διαμενόντων».

AΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κύμα επιθέσεων από Ιράν και Λίβανο στο Ισραήλ, χτυπήματα σε χώρες του Κόλπου - Σε επιφυλακή η Κύπρος

Κύμα επιθέσεων από Ιράν και Λίβανο στο Ισραήλ, χτυπήματα σε χώρες του Κόλπου - Σε επιφυλακή η Κύπρος

Η Μέση Ανατολή έχει πάρει φωτιά και η κατάσταση παραμένει ανεξέλεγκτη με το Ισραήλ και τις ΗΠΑ να εξαπολύουν συνεχείς επιθέσεις σε Ιράν και Λίβανο, την ώρα που η Τεχεράνη και η Χεζμπολάχ χτυπούν στο Τελ Αβίβ και στις χώρες του Κόλπου.  Παράλληλα σε επιφυλακή παραμένει η Κύπρος, με τις βρετανικές βάσεις να έχουν τεθεί σε καθεστώς αυξημένης ετοιμότητας, ενώ την ίδια ώρα αφίχθηκαν και ελικόπτερα τύπου Wildcat. Λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις πιο κάτω:

BEST OF TOTHEMAONLINE