Άθως Ελευθερίου: Επιστολή προς Υπ.Υγείας για υποχρεωτική χρήση μάσκα επιβατών στα λεωφορεία

Άθως Ελευθερίου: Επιστολή προς Υπ.Υγείας για υποχρεωτική χρήση μάσκα επιβατών στα λεωφορεία

Επιστολή με την οποία ζητά να γίνει υποχρεωτική η χρήση μάσκας από τους επιβάτες των λεωφορείων, απέστειλε ο ΓΓ της ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ ΠΕΟ Άθως Ελευθερίου, προς τον Υπουργό Υγείας.

Σε επιστολή της, η Συντεχνία εκφράζει ανησυχία για το γεγονός ότι σε ένα μικρό χώρο όπως είναι το λεωφορείο, υπάρχουν περιπτώσεις που υπάρχουν 35 – 40 επιβάτες (50% της χωρητικότητας) και οι μισοί περίπου δεν φορούν μάσκα.

Στην επιστολή, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο ΓΓ της Συντεχνίας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου διασποράς του COVID 19 εντός των λεωφορείων, και απευθύνει έκκληση στον Υπουργό Υγείας Κωνσταντίνο Ιωάννου «όπως άμεσα και σε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους, προχωρήσει σε τροποποίηση του διατάγματος ούτως ώστε, η σύσταση για τη χρήση μάσκας από τους επιβάτες να μετατραπεί σε υποχρεωτική».

«Μόνο με αυτό τον τρόπο θα υπάρχει η μίνιμουμ προστασία εντός του λεωφορείου», σημειώνεται, και προστίθεται ότι «σας παρακαλούμε όπως άμεσα και σε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους, προχωρήσετε σε τροποποίηση του διατάγματος ούτως ώστε, η σύσταση για τη χρήση μάσκας από τους επιβάτες να μετατραπεί σε υποχρεωτική. Μόνο με αυτό τον τρόπο θα υπάρχει η μίνιμουμ προστασία εντός του λεωφορείου».

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, βλέπει εξελίξεις, αλλά η Νέα Υόρκη, ακόμη ψάχνει την τριμερή

Κυπριακό: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, βλέπει εξελίξεις, αλλά η Νέα Υόρκη, ακόμη ψάχνει την τριμερή

Με το βλέμμα στραμμένο στις «θετικές εξελίξεις» στο Κυπριακό, βρίσκεται στη Νέα Υόρκη ο Νίκος Χριστοδουλίδης, την ώρα όμως που το διπλωματικό σκηνικό παραμένει ρευστό και κανένα από τα κρίσιμα επόμενα βήματα, δεν μπορεί ακόμη να θεωρηθεί δεδομένο. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εμφανίζεται να διακρίνει κινητικότητα στο παρασκήνιο και να επενδύει στο προσωπικό ενδιαφέρον του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες. Ωστόσο, την ίδια στιγμή, από την πλευρά των Ηνωμένων Εθνών, δεν έχει μέχρι στιγμής επιβεβαιωθεί ούτε καν η πραγματοποίηση μιας κοινής συνάντησης των δύο πλευρών, με τη Μαρία Άνχελα Ολγκίν.

BEST OF TOTHEMAONLINE