ΔΙΕΘΝΗ

Παραίτηση Βρετανού Υφυπουργού λόγω ενεργειών Κάμινγκς

Παραίτηση Βρετανού Υφυπουργού λόγω ενεργειών Κάμινγκς

Την παραίτησή του από τη βρετανική Κυβέρνηση λόγω της υπόθεσης Κάμινγκς υπέβαλε ο Υφυπουργός Σκωτίας Ντάγκλας Ρος.

Στην επιστολή παραίτησής προς τον Μπόρις Τζόνσον ο κ. Ρος αναφέρει ότι παρά τις καλές προθέσεις του κ. Κάμινγκς, η αντίδραση στο ταξίδι του από το Λονδίνο στο Ντάραμ εν μέσω καραντίνας δείχνει ότι η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών που έπραξαν όπως ζήτησε η κυβέρνηση δε συμμερίζεται την ερμηνεία των κανόνων από τον σύμβουλο του Πρωθυπουργού.

Ο κ. Κάμινγκς υποστήριξε χθες ότι έκανε το ταξίδι για να είναι κοντά στην αδερφή του σε περίπτωση που ο ίδιος και η σύζυγός του καθίσταντο ανήμποροι να φροντίσουν τον τετράχρονο γιο τους, παρά το γεγονός ότι παραδέχθηκε πως ούτε ο ίδιος ούτε η σύζυγός του είχαν συμπτώματα του κορωνοϊού τη στιγμή του ταξιδιού στις 27 Μαρτίου.

«Ως πατέρας ο ίδιος, το ένστικτό μου είναι πάντα να κάνω ό,τι είναι καλύτερο για το γιο και τη σύζυγό μου. Είμαστε τυχεροί που δεν κολλήσαμε αυτόν τον απαίσιο ιό, αλλά αν κολλούσαμε είμαστε διατεθειμένοι να ακολουθήσουμε τις κυβερνητικές συστάσεις και να μείνουμε σπίτι για να περιορίσουμε τον ιό.

«Έχω πολίτες στην περιφέρειά μου που δεν μπόρεσαν να αποχαιρετίσουν αγαπημένους τους, οικογένειες που δεν μπόρεσαν να θρηνήσουν μαζί, ανθρώπους που δεν επισκέφθηκαν άρρωστους συγγενείς επειδή ακολούθησαν τις οδηγίες της Κυβέρνησης. Δεν μπορώ καλή τη πίστη να τους πω ότι έκαναν όλοι λάθος και ότι ένας ανώτερος σύμβουλος της Κυβέρνησης έκανε το σωστό», αναφέρει ο κ. Ρος.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top