ΔΙΕΘΝΗ

Σαρλ Μισέλ: Καλώ όλα τα κράτη μέλη να εξετάσουν γρήγορα την πρόταση και να εργαστούν για συμβιβασμό

Σαρλ Μισέλ: Καλώ όλα τα κράτη μέλη να εξετάσουν γρήγορα την πρόταση και να εργαστούν για συμβιβασμό

"Σημαντικό βήμα στη διαδικασία λήψης αποφάσεων", το οποίο "θα βοηθήσει στη στοχευμένη υποστήριξη προς τους τομείς και τις περιοχές που πλήττονται περισσότερο από την πανδημία COVID19", χαρακτήρισε την σημερινή πρόταση της Κομισιόν για το ταμείο "Next Generation EU", ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.


Ανακοίνωσε δε ότι "θα θέσουμε το ζήτημα στο τακτικό Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις 19 Ιουνίου 2020. Όλα πρέπει να γίνουν για να επιτευχθεί συμφωνία πριν από το καλοκαιρινό διάλειμμα. Οι πολίτες και οι επιχειρήσεις μας έχουν επηρεαστεί σοβαρά από την πανδημία. Χρειάζονται στοχοθετημένη ανακούφιση χωρίς καθυστέρηση", επεσήμανε.

"Μια συμφωνία για το Ταμείο Ανάκαμψης και το ΠΔΠ θα ανοίξει το δρόμο για την οικονομική ανάκαμψη της Ευρώπης και θα ενισχύσει την πράσινη και ψηφιακή μετάβαση", σημείωσε.

"Καλώ όλα τα κράτη μέλη να εξετάσουν γρήγορα την πρόταση και να εργαστούν εποικοδομητικά για έναν συμβιβασμό προς όφελος της Ένωσης", τόνισε.

Υπενθυμίζεται ότι στις 23 Απριλίου 2020, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αποφάσισε να εργαστεί για τη δημιουργία ταμείου ανάκαμψης για την αντιμετώπιση των κοινωνικοοικονομικών συνεπειών της κρίσης COVID-19 και ανέθεσε στην Κομισιόν να αναλύσει τις ακριβείς ανάγκες και να υποβάλει επειγόντως μια πρόταση που να είναι ανάλογη με την πρόκληση που αντιμετωπίζουμε. Σήμερα, 27 Μαΐου 2020, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξέδωσε την πρότασή της σχετικά με ένα Ταμείο Ανάκαμψης και το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο. Η ανάλυση και αξιολόγηση της πρότασης της Κομισιόν για το Ταμείο Ανάκτησης και το ΠΔΠ θα ξεκινήσει αμέσως στα όργανα του Συμβουλίου και παράλληλα, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και οι συνεργάτες του θα αρχίσουν να διαβουλεύονται με τα κράτη μέλη.

 

 ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έκλεισε εκνευρισμένος την σύνδεση ο Βαβούσκος «Με ειρωνεύεστε»: Η αμφισβήτηση και ο καταστατικός χάρτης για Μονή Αββακούμ

Δουλειά με το ζόρι στον καύσωνα: Πόσα εξώδικα εκδόθηκαν - Εργοτάξια τερμάτισαν την λειτουργία τους λόγω παραβάσεων

Ανάλυση: Σε νέα εποχή οι σχέσεις ΗΠΑ – Κύπρου – Διεθνολόγος εξηγεί στο «Τ» για την άρση της υποχρέωσης για έκδοση visas

Υπουργικό: Ενέκρινε την παραχώρηση οικονομικής βοήθειας σε πληγέντες από τις πυρκαγιές σε Πάφο και Λευκωσία

Ανέλαβε καθήκοντα ο νέος Υφυπουργός - Πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης και παραλαβής του χαρτοφυλακίου

Φειδίας: Τι έκανε τις πρώτες 48 ώρες στο Ευρωκοινοβούλιο - Με βίντεο απαντά αν του άρεσε



Η πρώτη αντίδραση του ΠτΔ στις απειλές Χεζμπολάχ - Πώς απάντησε στον Ηγέτη Νασράλα

Η πρώτη αντίδραση του ΠτΔ στις απειλές Χεζμπολάχ - Πώς απάντησε στον Ηγέτη Νασράλα

Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν εμπλέκεται με κανένα τρόπο στις πολεμικές συρράξεις, είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας ότι η Κυπριακή Δημοκρατία αποτελεί μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top