ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συνεχή ερωτήματα στη Βουλή για τα νέα μέτρα στήριξης – Ο Αβέρωφ ζήτησε ενημέρωση για να φάνει αν τα έπιασαν οι… μεγάλοι καραχαρίες

Συνεχή ερωτήματα στη Βουλή για τα νέα μέτρα στήριξης – Ο Αβέρωφ ζήτησε ενημέρωση για να φάνει αν τα έπιασαν οι… μεγάλοι καραχαρίες

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η συνεδρία (άρχισε στις 11:15) της κοινοβουλευτικής επιτροπής οικονομικών, όπου ο υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης ενημέρωσε για το νέο πακέτο στήριξης της οικονομίας, ύψους 1,7 δις ευρώ.

Του Γιώργου Τάττη

Από τα ερωτήματα που υπέβαλαν οι βουλευτές της αντιπολίτευσης, καθίσταται σαφές ότι υπάρχουν ακόμη πολλοί ενδοιασμοί ως προς τον τρόπο που θα δανειοδοτούνται οι επιχειρήσεις και κατά πόσον η διαδικασία θα είναι διαφανής.

Κι ασφαλώς, δεν έλειψαν τα πρωτότυπα σχόλια, εμποτισμένα με πνεύμα και ειρωνεία.

Πάντως, ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου, προς απάντηση όσων εκφράζουν αμφιβολίες για τα μέτρα στήριξης που προανήγγειλε η κυβέρνηση, προέβη σε ενδιαφέρουσα τοποθέτηση.

Ζήτησε να υποβληθεί κατάσταση για το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, ώστε να διαφανεί κατά πόσον χρηματοδοτούνται μέσω αυτού μεγάλοι ή μικροί επιχειρηματίες. «Για να φανεί αν εν οι μεγάλοι καρχαρίες που τα έπιασαν ή οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις» ήταν η χαρακτηριστική του έκφραση.

Ο κ. Νεοφύτου ήθελε με αυτό τον τρόπο να αντικρούσει τους αντιπολιτευόμενους που συνεχίζουν να εκφράζουν αμφιβολίες κατά πόσον από τα δάνεια και τις επιδοτήσεις θα επωφεληθούν πραγματικά όσοι το έχουν ανάγκη και έχουν πληγεί από την πανδημία.

Θα ακολουθήσουν κι άλλα ρεπορτάζ…

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Χωματερή» η Κύπρος: «Ενδεχομένως να υπάρχουν πέραν των 1000 παράνομων σκυβαλότοπων» - Τι δηλώνει ο Θεοπέμπτου στο «Τ»

Τερματισμός Απασχόλησης: Πόσο χρόνο προειδοποίησης οφείλει να δώσει ο εργοδότης;

Δημοτικό στον Κάμπο με μία μόνο μαθήτρια - Έκκληση σε σχολεία να επισκεφθούν τη μικρή Δήμητρα

Συνελήφθη 61χρονος ως ύποπτος για τον εμπρησμό τριών οχημάτων στη Λευκωσία

Κάποιος να… προστατεύσει τον Φειδία



ΠτΔ: «Πολύ παραγωγική, πολύ συγκεκριμένη συζήτηση» με Ολγκίν - Θα συγκαλέσει σύνοδο του Εθνικού Συμβουλίου

ΠτΔ: «Πολύ παραγωγική, πολύ συγκεκριμένη συζήτηση» με Ολγκίν - Θα συγκαλέσει σύνοδο του Εθνικού Συμβουλίου

Για «πολύ παραγωγική, πολύ συγκεκριμένη συζήτηση» με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, έκανε λόγο κατά την άφιξή του στη προπαρασκευαστική σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στις Βρυξελλες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, όπου βρίσκεται για να συμμετάσχει στην σύνοδο κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top