Απίστευτο! Εκατομμύρια μπλε μέδουσες ξεβράζονται στις παραλίες στις ΗΠΑ(pic)

Απίστευτο! Εκατομμύρια μπλε μέδουσες ξεβράζονται στις παραλίες στις ΗΠΑ(pic)

Οι μέδουσες με το έντονο μπλε χρώμα άρχισαν να ξεβράζονται στις ακτές του Όρεγκον πριν από 4-6 εβδομάδες

Τις τελευταίες εβδομάδες, περίπου ένα δισεκατομμύριο μέδουσες έχουν ξεβραστεί στις παραλίες της δυτικής ακτής των Ηνωμένων Πολιτειών, δημιουργώντας ένα πελώριο «χαλί» με μπλε και μοβ αποχρώσεις.

Οι μέδουσες με το έντονο μπλε χρώμα, γνωστές και με τη λατινική ονομασία Velella velella άρχισαν να ξεβράζονται στις ακτές του Όρεγκον πριν από 4-6 εβδομάδες, σύμφωνα με το περιοδικό National Geographic.

Τα πανέμορφα αυτά πλάσματα συνήθως παραμένουν στα ανοιχτά και κοντά στην επιφάνεια του νερού. Χάρη σε ένα πτερύγιο στο σώμα τους που μοιάζει με ιστίο, μπορούν να χρησιμοποιούν τους ανέμους και τα ρεύματα για να μετακινούνται αναζητώντας τροφή.

Ωστόσο τελευταία οι άνεμοι έχουν αλλάξει κατεύθυνση, οδηγώντας τις μέδουσες προς τις ακτές όπου πεθαίνουν κατά εκατομμύρια κάτω από τον ήλιο.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ πριν τη Σύνοδο Κορυφής: «Είναι ώρα των αποφάσεων - Σημαντικές οι αναφορές στη βάση λύσης του Κυπριακού»

ΠτΔ πριν τη Σύνοδο Κορυφής: «Είναι ώρα των αποφάσεων - Σημαντικές οι αναφορές στη βάση λύσης του Κυπριακού»

Προσερχόμενος την Πέμπτη το πρωί στο τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο πριν την ανάληψη της Κυπριακής Προεδρίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης δήλωσε ότι «είναι η ώρα των αποφάσεων σε όλα τα θέματα", σημειώνοντας πως  το θέμα της Ουκρανίας είναι αυτό που θα κυριαρχήσει. Εξέφρασε ακόμη την ελπίδα ότι "απόψε θα βγούμε ακόμα πιο ενωμένοι».