Οι αρχές του Τόκιο καλούν τους πολίτες να μείνουν στο σπίτι, μετά τη μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων

Οι αρχές του Τόκιο καλούν τους πολίτες να μείνουν στο σπίτι, μετά τη μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων

Η κυβέρνηση του Τόκιο προειδοποίησε τους πολίτες σήμερα να μένουν στο σπίτι εκτός κι αν έχουν ένα επείγον καθήκον που να δικαιολογεί τη μετακίνησή τους, καθώς και να τηρούν την κοινωνική αποστασιοποίηση μετά την καταγραφή 34 νέων κρουσμάτων κορωνοϊού, το υψηλότερο ποσοστό ημερήσιων κρουσμάτων από τις αρχές Μαΐου.


Η Ιαπωνία ήρε την κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την πρωτεύουσα στις 25 Μαΐου. H προειδοποίηση των αρχών έγινε λίγες ώρες μετά την έγκριση διαγνωστικού τεστ για κορωνοϊό που βασίζεται σε δείγμα σάλιου, καθώς προσφέρει έναν πιο ασφαλή, πιο απλό τρόπο διάγνωσης της λοίμωξης σε σχέση με τα ρινικά επιχρίσματα, όπως ανέφεραν οι αρχές.

Τα ρινικά επιχρίσματα αποτελούν επί του παρόντος την κύρια διαγνωστική εξέταση για κορωνοϊό στην Ιαπωνία, αλλά αυτά μπορεί να εκθέτουν το υγειονομικό προσωπικό σε βήχα και φτέρνισμα την ώρα που λαμβάνει το δείγμα, καθιστώντας υποχρεωτικό για το προσωπικό να φορά πλήρη προστατευτική στολή. Τα νέα τεστ μπορούν να χορηγούνται σε όσους έχουν συμπτώματα για έως και 9 ημέρες, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Είδε Ολγκίν ο ΠτΔ – «Έτοιμοι να αρχίσουμε να δουλεύουμε ουσιαστικά»

Είδε Ολγκίν ο ΠτΔ – «Έτοιμοι να αρχίσουμε να δουλεύουμε ουσιαστικά»

Αισιόδοξη δηλώνει η προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό Μαρία Ανχελα Ολγκίν, μετά τη συνάντηση, που είχε το Σάββατο το πρωί, στο Προεδρικό Μέγαρο, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη. Ανέφερε σε δηλώσεις της στα ΜΜΕ ότι είναι "καλό σημάδι" το ότι θα συναντηθούν οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων την άλλη εβδομάδα μετά την απραξία και επανέλαβε ότι είναι ενθαρρυμένη από τη συνάντηση που είχε με τους νέους στο Αμμάν πριν από μερικές εβδομάδες.