ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΝΟΙΓΜΑ ΟΔΟΦΡΑΓΜΑΤΩΝ: Θέτει προσκόμματα η κατοχική αρχή - 'Εκτιμώ ότι η σιγή ιχθύος οφείλεται σε πολιτική γραμμή'

ΑΝΟΙΓΜΑ ΟΔΟΦΡΑΓΜΑΤΩΝ: Θέτει προσκόμματα η κατοχική αρχή - 'Εκτιμώ ότι η σιγή ιχθύος οφείλεται σε πολιτική γραμμή'

Σύμφωνα με τα όσα είπε το μέλος της Επιδημιολογικής Ομάδας Λεόντιος Κωστρίκης στην τηλεόραση του ΣΙΓΜΑ, όπως επίσης και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος στον Alpha, οι εξελίξεις δεν συντείνουν προς ένα άμεσο άνοιγμα των οδοφραγμάτων.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο κ. Κωστρίκης, στην συνάντηση με την τουρκοκυπριακή επιδημιολογική ομάδα, υπήρξε μία διστακτικότητα εκ μέρους των κατεχομένων, ενώ επισήμανε ότι ο αριθμός των 6000 τεστ σε ένα σύνολο πληθυσμού 360 χιλιάδων, δεν είναι ικανοποιητικός.

Μάλιστα, πρόσθεσε ότι «εάν κάναμε και εμείς πέντε φορές λιγότερα τεστ, τότε θα είχαμε και εμείς μηδενικά κρούσματα», ενώ παρατήρησε αλαζονεία εκ μέρους των Τ/κ επιδημιολόγων και μια αντίληψη που θέλει την κατάσταση στα κατεχόμενα είναι καλύτερη. Δεν δίστασαν δε, να κάνουν και παρατήρηση για το άνοιγμα των αεροδρομίων μας στη Γερμανία.

Τέλος, είπε ότι εκτιμά πώς αυτή η σιγή ιχθύος συνίσταται σε πολιτική γραμμή που τους έχει δοθεί.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος, δήλωσε εκ νέου την ετοιμότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει στο μερικό άνοιγμα στις 8 Ιουνίου, όπου θα μπορούν να πηγαινοέρχονται Τ/κ εργαζόμενοι και μαθητές στις ελεύθερες περιοχές, αλλά και Ε/κ εγκλωβισμένοι.

«Βλέπουμε ότι το παράνομο κατοχικό καθεστώς προβάλει προσκόμματα και δεν είμαστε βέβαιοι εάν θα γίνει κατορθωτό στις 8 Ιουνίου να επαναλειτουργήσουν τα σημεία διέλευσης», πρόσθεσε.

Παράλληλα, τόνισε ότι «είναι προφανές ότι το όλο θέμα έχει αναχθεί σε πολιτικό στην κατεχόμενη Κύπρο και με τις αντιδράσεις του παράνομου κατοχικού καθεστώτος, δεν μπορούμε να είμαστε βέβαιοι ποια θα είναι η τελική τους απόφαση. Ευελπιστούμε οτι μέχρι τις 8 Ιουνίου θα υπάρξουν εξελίξεις και αυτές θα επιτρέψουν την επαναλειτουργία των σημείων διέλευσης».

Τόνισε, τέλος, ότι οι όποιες αποφάσεις λαμβάνονται σε πολιτικό επίπεδο.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Απόδραση «κομμωτή»: Μαρτυρίες πολιτών «καίνε» τον ισοβίτη - Είχαν γνωριστεί στις φυλακές με τον 26χρονο

• Τροχαίο στη Λευκωσία: Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση 31χρονος μοτοσικλετιστής

• Υπερτουρισμός: Πρώτη ανάμεσα στις χώρες που πλήττονται - Κόκκινη κάρτα σε δύο ελληνικά νησιά

• Έρχονται τα έξυπνα φώτα στη Λευκωσία - Ποιος ο σκοπός τους και πότε αναμένεται να λειτουργήσουν - Φωτογραφίες

• Οι IDF ανακοίνωσαν πως σκότωσαν τον Νασράλα: «Δεν θα τρομοκρατεί πλέον τον κόσμο»

• Πυροβολισμοί σε καφενείο: Εντός του υποστατικού τρία πρόσωπα – Εντοπίστηκαν κάλυκες και στο όχημα του 42χρονου διαχειριστή  

• Γιώργος Μαζωνάκης: Πόζαρε γυμνός στο Instagram - «Οίκος ανοχής, μην μπερδεύετε την υπομονή μου με την ανοχή» - Φωτογραφία



Ο Νασράλα πέθανε, η Χεζμπολάχ όχι - Τα σενάρια για την απάντηση του Ιράν και οι κίνδυνοι για το Ισραήλ

Ο Νασράλα πέθανε, η Χεζμπολάχ όχι - Τα σενάρια για την απάντηση του Ιράν και οι κίνδυνοι για το Ισραήλ

Ο Γενικός Γραμματέας της Χεζμπολάχ, ο Χασάν Νασράλα είναι και επίσημα νεκρός. Ο Νασράλα ο οποίος ανέλαβε τη θέση στην κεφαλή, σε μία από τις πιο επικίνδυνες και ισχυρές παραστρατιωτικές οργανώσεις στον κόσμο το 1992, εξουδετερώθηκε από ακόμη μία απόλυτα στοχευμένη επίθεση των ισραηλινών μαχητικών στα νότια προάστια της Βηρυτού έχοντας πάντως καταφέρει να γιγαντώσει σε κάθε επίπεδο τη Χεζμπολάχ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top