Νέα διαδήλωση για τον Τζορτζ Φλόιντ στο Λονδίνο

Νέα διαδήλωση για τον Τζορτζ Φλόιντ στο Λονδίνο

Χιλιάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν νωρίς το απόγευμα στο Hyde Park του Λονδίνου για να διαδηλώσουν για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικό στις ΗΠΑ και σε ένδειξη αλληλεγγύης με το κίνημα Black Lives Matter.

Στη δεύτερη μετά το Σαββατοκύριακο διαδήλωση στη βρετανική πρωτεύουσα το κεντρικό σύνθημα είναι «χωρίς δικαιοσύνη καμία ειρήνη», καθώς και το «δεν μπορώ να αναπνεύσω», δηλαδή τα τελευταία λόγια του 46χρονου μαύρου Αμερικανού.

Η Αστυνομία που επιτηρεί τη διαδήλωση ζήτησε αρχικά από τους διαδηλωτές να τηρούν απόσταση δύο μέτρων μεταξύ τους, όπως ορίζουν οι κανόνες κατά του κορωνοϊού, ωστόσο καθώς το πλήθος αυξήθηκε η απόσταση έπαψε να τηρείται.

Οι περισσότεροι από τους διαδηλωτές φορούσαν μάσκα και αρκετοί γάντια.

Νωρίτερα στη Βουλή των Κοινοτήτων ο Πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, είχε χαρακτηρίσει το θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ «αδικαιολόγητο» και «αποτρόπαιο».

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Τέλεσε τα εγκαίνια του Συντονιστικού Κέντρου της Πυροσβεστικής - «Ουσιαστική επένδυση στην ασφάλεια των πολιτών»

ΠτΔ: Τέλεσε τα εγκαίνια του Συντονιστικού Κέντρου της Πυροσβεστικής - «Ουσιαστική επένδυση στην ασφάλεια των πολιτών»

Στη λειτουργία του Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων εντός της ερχόμενης εβδομάδας στοχεύει η Πυροσβεστική Υπηρεσία, όπως αναφέρθηκε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, κατά την ξενάγησή του στις εγκαταστάσεις του ΕΣΚΥΠΥ, στο Αρχηγείο της Πυροσβεστικής, στη Λακατάμια την Τρίτη, μετά την τέλεση των εγκαινίων του.

BEST OF TOTHEMAONLINE