"Ο όρος αφορά πιθανές μελλοντικές εξαιρέσεις από την καραντίνα για αφίξεις από χώρες με καλή επιδημιολογική εικόνα, «όταν κριθεί ασφαλές", είπε ο κ. Τζόνσον.
Πρόσθεσε μάλιστα ότι υπάρχουν «συνεχείς διαπραγματεύσεις» με Ευρωπαίους εταίρους για πιθανές διευθετήσεις στα σύνορα, αλλά είπε ότι δε θέλει να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.
Σε ερώτηση για το αν θεωρεί πως οι Βρετανοί θα κάνουν διακοπές στο εξωτερικό φέτος το καλοκαίρι, ο κ. Τζόνσον σχολίασε ότι δε θέλει να δώσει συμβουλές επ’ αυτού, παραπέμποντας στην ισχύουσα ταξιδιωτική οδηγία του Foreign Office κατά των μη αναγκαίων ταξιδιών. «Όλοι πρέπει να αποφεύγουν τα μη αναγκαία ταξίδια», είπε ο Βρετανός πρωθυπουργός.
Την ίδια ώρα, ο επικεφαλής επιστημονικός σύμβουλος της βρετανικής κυβέρνησης σερ Πάτρικ Βάλανς απέφυγε να δώσει ξεκάθαρη στήριξη στο μέτρο της καραντίνας.
Σε δημοσιογραφική ερώτηση για το κατά πόσον η επιστημονική επιτροπή SAGE που συμβουλεύει την Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας ενέκρινε το μέτρο που ανακοινώθηκε νωρίτερα από την Υπουργό Εσωτερικών, ο σερ Πάτρικ απάντησε ότι η σύσταση της επιτροπής προς την κυβέρνηση είναι πως ένα τέτοιο μέτρο είναι πιο αποτελεσματικό όταν ο ρυθμός μετάδοσης του ιού στη χώρα είναι χαμηλός και η καραντίνα εφαρμόζεται για αφίξεις από χώρες με υψηλά ποσοστά μετάδοσης του ιού.
Η απάντηση του σερ Πάτρικ ακολουθεί δημοσιογραφικές πληροφορίες ότι η κυβέρνηση προχώρησε στο μέτρο της καραντίνας δίχως να ζητήσει τη συναίνεση της επιτροπής SAGE και παρά τις έντονες διαφωνίες της βιομηχανίας ταξιδιών και πολλών Συντηρητικών βουλευτών.
Τζόνσον: Ασφαλώς θα εξετάσουμε εξαιρέσεις από την καραντίνα για διεθνείς αφίξεις

Ο Βρετανός Πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, δήλωσε ότι η Κυβέρνησή του «ασφαλώς θα εξετάσει διεθνείς ταξιδιωτικούς διαδρόμους» ως μελλοντική τροποποίηση του μέτρου της καραντίνας για τις διεθνείς αφίξεις που θα τεθεί σε ισχύ τη Δευτέρα στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εικόνες που προκαλούν αντιδράσεις στους δρόμους της Κύπρου - «Καμαρώστε τους!»
Θλίψη για τον θάνατο 52χρονου στην Κύπρο - «Το λεωφορείο πέρασε για να σε πάρει, όμως δεν κατέβηκες…» - Δείτε φωτογραφία
Ανείπωτη τραγωδία: Πήγε για μανιτάρια και δεν επέστρεψε ποτέ - Νεκρή 75χρονη, στη δημοσιότητα τα στοιχεία της
VIDEO - Τρόμος στον αέρα: Η προσγείωση που παραλίγο να καταλήξει σε τραγωδία - Αεροπλάνο πάλευε με τους ανέμους
VIDEO - First Dates: Η 27χρονη Κύπρια βρήκε τον έρωτα - Η απρόσμενη κίνηση του 32χρονου στο ραντεβού τους
Απίστευτες σκηνές: «Κάηκε» η Λευκωσία για τα 100 χρόνια του ΑΠΟΕΛ - Βίντεο από το εντυπωσιακό pyro show

