ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σαββίδης για πρόστιμα: 'Εχουμε την τάση να αναδεικνύουμε την εξαίρεση- Δε θέλουμε να κάνουμε φοροεισπρακτική πρακτική'

Σαββίδης για πρόστιμα: 'Εχουμε την τάση να αναδεικνύουμε την εξαίρεση- Δε θέλουμε να κάνουμε φοροεισπρακτική πρακτική'

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Σαββίδης μίλησε για τα πρόστιμα και για τις αντιδράσεις για το ύψος τους. Ενώ έκανε λόγο για όσους σχολιάζουν τις υποθέσεις που καταγγέλθηκαν πολίτες και προσέφυγαν σε ενστάσεις στα δικαστήρια.

Αυστηρά πρόστιμα σε υποστατικά και πολίτες που δεν τηρούσαν και δεν τηρούν τα διατάγματα. Ενα ζήτημα που σχολιάστηκε έντονα απο πολίτες. Κάποιοι μάλιστα που καταγγέλθηκαν ,φέρουν ένσταση και ζητούν επανεξέταση της υπόθεσης τους καθώς θεωρούν οτι δεν παραβίαζαν το διάταγμα.

Στα πιο πάνω ο Υπουργός Δικαιοσύνης απάντησε στο τρίτο του ΡΙΚ αναφέροντας "Έχουμε την τάση να αναδεικνύουμε την εξαίρεση. Η αστυνομία έκανε λίγο πιο κάτω απο 1 εκατομμύριο ελέγχους απο τους οποίους έγιναν 11 χιλιάδες καταγγελίες. Σε αυτές τις 11 χιλιάδες καταγγελίες γύρω στις 280 ζητήθηκαν απο τους ιδιους του πολίτες για επανεξέταση και έγιναν ενστάσεις". Οπως άφησε να νοηθεί είναι πολυ μικρός αριθμός για να καθορίζει την ολική εικόνα, εξηγώντας πως μέσα σε 11χιλιάδε καταγγελίες οι 280 ειναι μηδαμινός αριθμός για να χαρακτηρίστεί ότι η αστυνομία ήταν υπερβολική στην επιβολή προστίμων ή καταγγελιών.

Καλεσε απο την άλλη τους πολίτες όταν διαπιστώσει ότι άτομα τα οποία έπρεπε να ειναι σε αυτοπεριορισμο και δεν το τηρούν να καταγγέλονται. 

Οσο για τα αυστηρά και αυξημένα πρόστιμα σχολίασε ότι μπήκαν ως αποτρεπτικός παράγοντας, ώστε να τηρούνται τα διατάγματα και για προστασία της δημόσιας υγείας και ότι σκοπός τους δεν ήταν η είσπραξη χρημάτων απο τους πολίτες ως φοροεισπρακτική πρακτική-πολιτική αλλά ως ενα μέτρο που θα έκανε τους πολίτες να ξανασκεφτούν την περίπτωση παραβίασης διαταγμάτων.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Απόδραση «κομμωτή»: Μαρτυρίες πολιτών «καίνε» τον ισοβίτη - Είχαν γνωριστεί στις φυλακές με τον 26χρονο

• Τροχαίο στη Λευκωσία: Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση 31χρονος μοτοσικλετιστής

• Υπερτουρισμός: Πρώτη ανάμεσα στις χώρες που πλήττονται - Κόκκινη κάρτα σε δύο ελληνικά νησιά

• Έρχονται τα έξυπνα φώτα στη Λευκωσία - Ποιος ο σκοπός τους και πότε αναμένεται να λειτουργήσουν - Φωτογραφίες

• Οι IDF ανακοίνωσαν πως σκότωσαν τον Νασράλα: «Δεν θα τρομοκρατεί πλέον τον κόσμο»

• Πυροβολισμοί σε καφενείο: Εντός του υποστατικού τρία πρόσωπα – Εντοπίστηκαν κάλυκες και στο όχημα του 42χρονου διαχειριστή  

• Γιώργος Μαζωνάκης: Πόζαρε γυμνός στο Instagram - «Οίκος ανοχής, μην μπερδεύετε την υπομονή μου με την ανοχή» - Φωτογραφία



Εντοπίστηκε νεκρός 58χρονος σε χωράφι κάτω από το αυτοκίνητό του

Εντοπίστηκε νεκρός 58χρονος σε χωράφι κάτω από το αυτοκίνητό του

Νεκρός σε χωράφι στην περιοχή Κολοσσίου, εντοπίστηκε 58χρονος τα ξημερώματα σύμφωνα με την Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top