Κίνα: Σχολικός φύλακας επιτέθηκε με μαχαίρι - 39 τραυματίες

Κίνα: Σχολικός φύλακας επιτέθηκε με μαχαίρι - 39 τραυματίες

Ένας σχολικός φύλακας τραυμάτισε τουλάχιστον 39 ανθρώπους με μαχαίρι σε ένα δημοτικό σχολείο της νότιας Κίνας σήμερα, μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.Το κίνητρο του δράστη παραμένει άγνωστο.

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ο δράστης, που έγινε γνωστός μόνο με το επίθετό του, Λι, και είναι ηλικίας περίπου 50 ετών, συνελήφθη ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα.

Σύμφωνα με το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV, οι τραυματίες είναι 40, εκ των οποίων τρεις σοβαρά, περιλαμβανομένου του διευθυντή του σχολείου, ενός άλλου φύλακα και αγνώστου αριθμού μαθητών.

Το περιστατικό σημειώθηκε σήμερα στις 08:30 τοπική ώρα σε ένα χωριό του Κανγκού, στην αυτόνομη περιοχή της Γκουανσί.

Τα τελευταία χρόνια έχουν σημειωθεί αρκετές φονικές επιθέσεις σε σχολεία της Κίνας που έχουν οδηγήσει στην αναβάθμιση του επιπέδου ασφαλείας και οι αρχές τις έχουν κυρίως αποδώσει σε ανθρώπους που είτε πάσχουν από κάποιο ψυχικό νόσημα ή έχουν κάποιο κίνητρο εκδίκησης.

Σε παλαιότερη επίθεση--τον Οκτώβριο 2018-- μια γυναίκα τραυμάτισε με μαχαίρι 14 παιδιά σε ένα νηπιαγωγείο της πόλης Τσονγκίνγκ στη δυτική Κίνα.

Περίπου 20 παιδιά σκοτώθηκαν σε σχολικές επιθέσεις το 2010 οδηγώντας την κυβέρνηση στη λήψη μέτρων ασφαλείας και έκτοτε πολλά σχολεία τοποθέτησαν πόρτες ασφαλείας και φρουρούς ασφαλείας.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Επί της ουσίας η συζήτηση ΠτΔ - Έρχιουρμαν - Νέα συνάντηση τέλη Απριλίου

Κυπριακό: Επί της ουσίας η συζήτηση ΠτΔ - Έρχιουρμαν - Νέα συνάντηση τέλη Απριλίου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Τουφάν Έρχιουρμαν, συμφώνησαν να συναντηθούν εκ νέου έως τα τέλη Απριλίου με σκοπό να προβούν σε πιο συγκεκριμένες ανακοινώσεις, όπως ανακοίνωσαν τα ΗΕ μετά τη σημερινή τους συνάντηση στην κατοικία του Ειδικού Αντιπροσώπου του Γενικού Γραμματέα στην Κύπρο, Χασίμ Ντιάν, στη νεκρή ζώνη στη Λευκωσία. Πρόσθεσαν πως οι δυο ηγέτες χαιρέτισαν τη διαρκή δέσμευση και εμπλοκή του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στο Κυπριακό και επανέλαβαν τη συνεχή ετοιμότητά τους να υποστηρίξουν τις προσπάθειές του.

BEST OF TOTHEMAONLINE