ΕΛΛΗΝΑΣ ΥΠΑΜ: Προετοιμαζόμαστε για όλα τα ενδεχόμενα απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις, μη αποκλείοντας και στρατιωτική εμπλοκή

ΕΛΛΗΝΑΣ ΥΠΑΜ: Προετοιμαζόμαστε για όλα τα ενδεχόμενα απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις, μη αποκλείοντας και στρατιωτική εμπλοκή

Τη θέση ότι η Ελλάδα θα πράξει ό,τι χρειαστεί, προκειμένου να προασπίσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα, εξέφρασε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.


Σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό Star, το βράδυ της Πέμπτης 5 Ιουνίου, ο κ. Παναγιωτόπουλος σημείωσε ότι η Ελλάδα προετοιμάζεται για όλα τα ενδεχόμενα έναντι της αυξανόμενης επιθετικότητας της γείτονος, μη αποκλείοντας και τη στρατιωτική εμπλοκή, την οποία, ωστόσο, υπογράμμισε ότι η Ελλάδα απεύχεται.

«Η συμπεριφορά της Τουρκίας το τελευταίο διάστημα είναι αρκετά επιθετική. Θεωρώ ότι ο μόνος τρόπος να αντιμετωπίσει η Ελλάδα αυτή τη συμπεριφορά, η οποία έχει γενικά μια τάση αυξανόμενης επιθετικότητας, είναι αφενός να εξαντλεί όλα τα διπλωματικά της όπλα και από την άλλη μεριά να μεριμνά για την αύξηση της αποτρεπτικής ισχύος των Ενόπλων Δυνάμεων», επισήμανε ο Έλληνας Υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Ερωτηθείς κατά πόσο η Ελλάδα είναι έτοιμη ακόμα και για μια στρατιωτική λύση απέναντι στις κινήσεις της Τουρκίας, ο κ. Παναγιωτόπουλος απάντησε ότι «προετοιμαζόμαστε για όλα τα ενδεχόμενα. Μέσα σε όλα τα ενδεχόμενα συμπεριλαμβάνονται ασφαλώς και η στρατιωτική εμπλοκή».

«Δε θέλουμε να φτάσουμε εκεί, αλλά θέλουμε να καταστήσουμε σαφές προς πάσα κατεύθυνση ότι θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να προασπίσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα σε απόλυτο βαθμό. Επομένως, ο νοών νοείτω», σημείωσε ο ίδιος.

 

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ελεύθερος με προεδρική χάρη ο «Χάμπουργκερ»: Πώς βγήκε από τη φυλακή - Η απάντηση της Νομικής Υπηρεσίας

Ελεύθερος με προεδρική χάρη ο «Χάμπουργκερ»: Πώς βγήκε από τη φυλακή - Η απάντηση της Νομικής Υπηρεσίας

Νέα δεδομένα δημιουργεί η απόφαση για πρόωρη αποφυλάκιση, μέσω προεδρικής χάρης, του Χαράλαμπου Χρυσάνθου, γνωστού και ως «Χάμπουργκερ», ο οποίος εξέτιε ποινή κάθειρξης 35 ετών για δύο υποθέσεις απόπειρας φόνου σε Λάρνακα και Αγία Νάπα, ενώ είχε προηγουμένως καταδικαστεί και για υπόθεση βιασμού και επίθεσης εναντίον γυναίκας.

BEST OF TOTHEMAONLINE