Πράσινο φως από το Υπουργικό για τις εμπορικές δραστηριότητες στο Λιμάνι Λεμεσού – Εγκρίθηκαν οι πρόνοιες της νομοθεσίας

Πράσινο φως από το Υπουργικό για τις εμπορικές δραστηριότητες στο Λιμάνι Λεμεσού – Εγκρίθηκαν οι πρόνοιες της νομοθεσίας

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε σήμερα τις αλλαγές σε πρόνοιες της νομοθεσίας για την Αρχή Λιμένων Κύπρου, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία για ανάθεση των εμπορικών δραστηριοτήτων στο λιμάνι Λεμεσού.

Ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Μάριος Δημητριάδης δήλωσε μετά τη συνεδρία του σώματος πως "στόχος μας παραμένει να βγούμε σε προσφορές για την ανάθεση των εμπορικών δραστηριοτήτων εντός σίγουρα του μηνός Μαϊου".

"Σήμερα στο Υπουργικό έφερα τις πρόνοιες της νομοθεσίας της Αρχής Λιμένων Κύπρου που πρέπει να αλλάξουν πριν να μπορέσουμε να βγούμε σε προσφορές. Έχουν περάσει από το Υπουργικό, θα πάνε στη Βουλή και ελπίζω ότι θα αρχίζει η συζήτησή τους στην αρμόδια Επιτροπή την ερχόμενη εβδομάδα. Εμάς στόχος μας παραμένει να βγούμε σε προσφορές για την ανάθεση των εμπορικών δραστηριοτήτων εντός σίγουρα του μηνός Μαϊου", ανέφερε ο Υπουργός Μεταφορών.

Ερωτηθείς τί αλλάζει σε σχέση με την υφιστάμενη νομοθεσία, ο κ. Δημητριάδης είπε πως είναι κάποιες αλλαγές οι οποίες διευκολύνουν τη λειτουργικότητα των λιμένων, "οι οποίες θεώρησαν οι σύμβουλοί μας ότι πρέπει να γίνουν πριν να βγουν σε προσφορές. Είναι μια πρόνοια που μας επιτρέπει να παραχωρήσουμε τους χώρους ως κυβέρνηση, διότι εξάλλου τα έσοδα από την ανάθεση των εμπορικών δραστηριοτήτων θα πηγαίνουν στο κράτος, όπως προνοεί και η σχετική νομοθεσία", ανέφερε.

Πρόσθεσε πως υπάρχουν και κάποιες αλλαγές που αφορούν τον τρόπο που θα καθορίζονται οι ταρίφες.

Τέλος υπενθύμισε ότι η τελική συμφωνία θα πρέπει να εγκριθεί από τη Βουλή, όπως προβλέπει και ο νόμος για τις αποκρατικοποιήσεις.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Αβέρωφ 2028: Πατά το κουμπί και αιφνιδιάζει τον ΔΗΣΥ

Αβέρωφ 2028: Πατά το κουμπί και αιφνιδιάζει τον ΔΗΣΥ

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου επιστρέφει σε μια μάχη που για τον ίδιο ουδέποτε έκλεισε πραγματικά. Τρία χρόνια μετά τις Προεδρικές του 2023, ο τέως πρόεδρος του ΔΗΣΥ ετοιμάζεται, εκτός απροόπτου, να ανακοινώσει μέσα στις επόμενες ώρες ότι θα διεκδικήσει εκ νέου την Προεδρία της Δημοκρατίας, ανοίγοντας πολύ νωρίτερα απ’ όσο αναμενόταν το κεφάλαιο του 2028 και μαζί μια δύσκολη συζήτηση στο εσωτερικό της παράταξης της οποίας ηγήθηκε για μία δεκαετία.

BEST OF TOTHEMAONLINE