ΜΟΡΦΟΥ ΝΕΟΦΥΤΟΣ: 'Έκανα κομποσκοίνια για τους ομοφυλόφιλους όλου του κόσμου'
06.06.2020 - 16:16
Σε μία συνέντευξη εφ όλης της ύλης προχώρησε ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος, σε εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης.
Μίλησε, μεταξύ άλλων, για την σεξουαλικότητα, τον θυμώδη χαρακτήρα του, την ισότητα των φύλων, τους Τουρκοκύπριους και το πώς εντάσσονται σε μία συνολική διευθέτηση του Κυπριακού, αλλά και για τα μηνύματα που εισπράττει από τον κόσμο.
Αυτό που πραγματεύτηκε κυρίως ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος, το οποίο προκαλεί και αντιδράσεις, είναι την προσέγγιση της Εκκλησίας σε σχέση με την συγκρότηση της σεξουαλικής ταυτότητας, του φύλου, της επιθυμίας κοκ.
Πράγματα τα οποία η κυπριακή κοινωνία θεωρεί «ταμπού», με την όλη δημόσια συζήτηση να περιορίζεται σε αμφότερες στερεοτυπικές αντιλήψεις.
Στην Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας, η οποία θα πραγματοποιηθεί αύριο Δευτέρα στην Αρμενία θα συμμετάσχει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης ο οποίος αναχωρεί σήμερα για το Γερεβάν.