Τώρα 'παρενοχλούν' και την Κρήτη οι Τούρκοι - Έρευνες στα τεμάχια 15 και 20 σύμφωνα με Γενί Σαφάκ -ΧΑΡΤΗΣ

Τώρα 'παρενοχλούν' και την Κρήτη οι Τούρκοι - Έρευνες στα τεμάχια 15 και 20 σύμφωνα με Γενί Σαφάκ -ΧΑΡΤΗΣ

Έρευνες στα τεμάχια 15 και 20 κάτω από την Κρήτη αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα η κρατική εταιρεία πετρελαίου Τουρκίας (TPAO).

Σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας "Γενί Σαφάκ", το θέμα συζήτησαν κατά τη συνάντησή τους ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Πρωθυπουργό της Λιβύης, Φαγιέζ Σαράτζ. Η εφημερίδα δημοσιεύει και σχετικό χάρτη.

Η "Γενί Σαφάκ" υποστηρίζει ότι η Ελλάδα επιχείρησε να καταλάβει μια θαλάσσια περιοχή 39 χιλιάδων τ.χμ. που ανήκει στη Λιβύη, αντίθετα με το διεθνές δίκαιο. Υποστηρίζει ότι ένα μέρος του τεμαχίου 15 αποτελεί ΑΟΖ της Τουρκίας και πως το τεμάχιο 20 αποτελεί ΑΟΖ της Λιβύης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Πολλά υποσχόμενος ο τομέας της αμυντικής βιομηχανίας στην Κύπρο»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Πολλά υποσχόμενος ο τομέας της αμυντικής βιομηχανίας στην Κύπρο»

Η κυπριακή αμυντική βιομηχανία «δεν είναι μόνο ένας πολλά υποσχόμενος τομέας για την οικονομία μας, αλλά συμβάλλει καθοριστικά και στην προσπάθειά μας για ενίσχυση της αποτρεπτικής ισχύος της χώρας μας», αναφέρει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε ανάρτησή του στο Χ.

BEST OF TOTHEMAONLINE