ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Κλιματική αλλαγή, φονικά κλαδέματα και ακραίες θερμοκρασίες - ''Έχουμε μπουχτίσει από το υπερβολικό πράσινο' - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Κλιματική αλλαγή, φονικά κλαδέματα και ακραίες θερμοκρασίες - ''Έχουμε μπουχτίσει από το υπερβολικό πράσινο' - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Σε δημόσια καταγγελία των αρμοδίων οργάνων της Κυπριακής Δημοκρατίας, προέβησαν εθελοντικές περιβαλλοντικές οργανώσεις, υπό την ονομασία «Ομάδες εθελοντών δεντροφυτεύσεων Παγκύπρια».

Η καταγγελία αφορά τόσο τις παράνομες κοπές δέντρων, τα «φονικά κλαδέματα», όσο και για τις ενέργειες που δεν γίνονται για καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Η ανάρτηση συνοδεύεται από μια σωρεία από φωτογραφίες που μπορείτε να δείτε εδω και στο κάτω μέρος της είδησης. Όπως θα δείτε επίσης, το καταγγελτικό κείμενο ξεκινάει με μια ειρωνία, λέγοντας ότι "οι δρόμοι των πόλεων μας έχουν μπουχτίσει από το υπερβολικό πράσινο".

Αυτούσια η καταγγελία:

Είναι αλήθεια πως τα τελευταία χρόνια οι δρόμοι των πόλεων μας έχουν μπουχτίσει πραγματικά από το υπερβολικό πράσινο που υπάρχει στους δρόμους. Τόσο πολύ πράσινο που φτάνει κανείς στο σημείο να δυσκολεύεται να δει το φως του ηλίου. Δεν εξηγείται αλλιώς η καταστροφική μανία με την οποία πραγματοποιούνται τα τελευταία χρόνια τα διαδεδομένα σε παγκύπρια βάση πλέον φονικά κλαδέματα, με τις ευλογίες των δήμων.

Ως κοινωνία πολιτών απαιτούμε απαντήσεις από τους αρμοδίους και θέτουμε τα εξής ερωτήματα σε όλους τους δήμους της Κυπριακής Δημοκρατίας:

1) Με ποιο τρόπο έχετε σκοπό να περιορίσετε το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής που μαστίζει το νησί μας και ολόκληρο των πλανήτη;
2) Με ποιους τρόπους θα περιορίσετε το φαινόμενο της θερμικής αστικής νησίδας και πως θα μειώσετε τις ακραίες θερμοκρασίες των 45-50 βαθμών Κελσίου που δημιουργούνται στους αυτοκινητοδρόμους μας;
3) Ποιος δίνει τις εντολές για τέτοια φονικά κλαδέματα; Ποιος επιβλέπει το κλάδεμα και τι απογίνονται τα φύλλα από τα κλαδέματα; Ποιος τα επωφελείται;
4) Ποιος ειδικός σας συμβουλεύει για τον τρόπο που κλαδεύετε; Οι δικοί μας γεωπόνοι/ειδικοί λένε πως αυτά τα κλαδέματα είναι απαράδεκτα και καταστροφικά.
5) Με ποια μέτρα-ενέργειες έχετε σκοπό να εναρμονιστείτε με την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία και τους περιβαλλοντικούς στόχους της ΕΕ για την προστασία του περιβάλλοντος και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Ο κόμπος έχει φθάσει πλέον στο χτένι, απαιτούμε μια απάντηση από όλους τους εμπλεκόμενους. Δεν μπορούμε πλέον να ανεχθούμε τέτοιου είδους ενέργειες. Όχι στο αναίτιο κόψιμο των δέντρων, Όχι στα φονικά κλαδέματα χωρίς νόημα. Ναι σε καινούριες δεντροφυτεύσεις αστικού πρασίνου.

Ομάδες εθελοντών δεντροφυτεύσεων Παγκύπρια.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεισαν ηλικιωμένη ότι χρειάζεται χειρουργική επέμβαση ο εγγονός της - Πέρασαν από το σπίτι της και πήραν τα χρήματα

Μεγάλη Πέμπτη: Οι καμπάνες χτυπούν πένθιμα σε κάθε Ορθόδοξη Εκκλησία για την Σταύρωση του Θεανθρώπου

Κάτι ψήθηκε στο «Τ»: Η κα Ανδρούλα μας μαθαίνει τα μυστικά της φλαούνας – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Η Χρύσω Λέφου αποκαλύπτει στο «Τ» πως να βάψεις τα πιο όμορφα αυγά - Το έθιμο, οι εκδοχές και οι συμβολισμοί



Στον Λίβανο ο ΠτΔ και η Φον ντερ Λάιεν για τη διαχείριση του μεταναστευτικού

Στον Λίβανο ο ΠτΔ και η Φον ντερ Λάιεν για τη διαχείριση του μεταναστευτικού

Στον Λίβανο μεταβαίνει την Πέμπτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, με την Πρόεδρο της ΕΥρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, προκειμένου να συζητήσουν τρόπους παροχής πολιτικής και οικονομικής στήριξης στη χώρα από την ΕΕ και την αποτελεσματική διαχείριση του μεταναστευτικού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top