ΔΙΕΘΝΗ

ΥΠ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ: «Μη υπερασπίσιμος χουλιγκανισμός» η βία των διαδηλωτών

ΥΠ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ: «Μη υπερασπίσιμος χουλιγκανισμός» η βία των διαδηλωτών

Ως «εντελώς μη υπερασπίσιμο χουλιγκανισμό» χαρακτήρισε η Υπουργός Εσωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου Πρίτι Πατέλ τα επεισόδια που σημειώθηκαν σε Λονδίνο και Μπρίστολ το Σαββατοκύριακο στο τέλος αντιρατσιστικών διαδηλώσεων με αφορμή τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ στις ΗΠΑ.

Αφού είπε από το βήμα της Βουλής των Κοινοτήτων ότι ότι ο ρατσισμός δεν έχει θέση στη βρετανική κοινωνία, η κα Πατέλ αναφέρθηκε σε μικρή μειονότητα διαδηλωτών που αμαύρωσαν το σκοπό των εκδηλώσεων, σημειώνοντας ότι οι υπεύθυνοι για τη βία θα λογοδοτήσουν ενώπιον της δικαιοσύνης.

Όπως ανακοίνωσε, έχουν πραγματοποιηθεί 135 συλλήψεις «κακοποιών στοιχείων και εγκληματιών», ενώ συνολικά στις περίπου 200 διαδηλώσεις ανά τη χώρα εκτιμάται ότι συμμετείχαν συνολικά 137.500 πολίτες.

Επιβεβαίωσε, εξάλλου, ότι στο Λονδίνο τραυματίστηκαν 35 αστυνομικοί, ορισμένοι εκ των οποίων σοβαρά, όπως η έφιππη αστυνομικός που χτύπησε με βία σε φωτεινό σηματοδότη το Σάββατο όταν το άλογό της ξέφυγε από τον έλεγχό της, αφού διαδηλωτής τού πέταξε ένα ποδήλατο.

Η κα Πατέλ προειδοποίησε, εξάλλου, ότι όσο σημαντικός και αν είναι ο σκοπός μιας διαδήλωσης, υπό τις παρούσες συνθήκες και κανονισμούς λόγω πανδημίας συγκεντρώσεις σαν αυτές του Σαββατοκύριακου είναι παράνομες και θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή πολιτών.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top