ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Σε εγρήγορση η Πυροσβεστική - 20 πυρκαγιές σε 24 ώρες

Σε εγρήγορση η Πυροσβεστική - 20 πυρκαγιές σε 24 ώρες

Σε πυρκαγιές στην επαρχία Λεμεσού αλλά και σε εργατικό ατύχημα στην Τάλα της Πάφου ανταποκρίθηκε στο τελευταίο 24ωρο η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Συνολικά από τις 06.00 της 10ης Ιουνίου 2020 μέχρι και τις 06.00 της 11ης Ιουνίου 2020 ανταποκρίθηκεσε 35 κλήσεις για βοήθεια, 20 πυρκαγιές , 10 ειδικές εξυπηρετήσειςκαι 5 ψευδείς κλήσεις.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου, η ώρα 14.55, ανταποκρίθηκε σε εργατικό ατύχημα πάρα το χωριό Τάλα της Επαρχίας Πάφου. Ανυψωτικό μηχανοκίνητο όχημα καταπλάκωσε εντός της καμπίνας του τον οδηγό του αφού ανατράπηκε. Με την χρήση διασωστικών υδραυλικών εργαλείων αποπαγιδεύτηκε ένα άτομο από την καμπίνα του ανυψωτικού οχήματος, άντρας (74 ετών).

Ώρα 15.50 ανταποκρίθηκε σε πυρκαγιά η οποία κατέκαυσε συνολική έκταση περίπου 4 εκταρίων από άγρια βλάστηση, χαρουπόδεντρα, σπαρτά και μπάλες σανού παρά την έξοδο Κολοσσίου στο χωριό Ύψωναπεριοχή Υψούπολη στην Λεμεσό. Στο μέρος παρέμειναν δυνάμεις πυρόσβεσης καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας για αντιμετώπιση τυχόν αναζωπυρώσεων. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται σε συνεργασία με την Αστυνομία.

Ώρα 15.55. Ανταπόκριση σε πυρκαγιά η οποία κατέκαυσε συνολική έκταση περίπου 40 εκταρίων από άγρια βλάστηση, χαρουπόδεντρα, ελαιόδεντρα και πεύκα βορειοανατολικά του χωριού Πεντάκωμου Λεμεσού. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε και επεκτάθηκε σε δύσβατο και απρόσιτο έδαφος με βουνοπλαγιές και χαράδρες και σε συνδυασμό με τους σφοδρούς ανέμους που έπνεαν στην περιοχή δυσχέραιναν το έργο της πυρόσβεσης. Δεν κινδύνεψαν άμεσα κατοικίες κατά την ώρα εξέλιξης της πυρκαγιάς. Στο μέρος της πυρκαγιάς παρέμειναν κατά την διάρκεια της νύκτας και παραμένουν και τώρα δυνάμεις πυρόσβεσης για ασφάλιση της περιμέτρου και αντιμετώπιση τυχόν αναζωπυρώσεων. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται σε συνεργασία με την Αστυνομία.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ: «Πολύ παραγωγική, πολύ συγκεκριμένη συζήτηση» με Ολγκίν - Θα συγκαλέσει σύνοδο του Εθνικού Συμβουλίου

ΠτΔ: «Πολύ παραγωγική, πολύ συγκεκριμένη συζήτηση» με Ολγκίν - Θα συγκαλέσει σύνοδο του Εθνικού Συμβουλίου

Για «πολύ παραγωγική, πολύ συγκεκριμένη συζήτηση» με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, έκανε λόγο κατά την άφιξή του στη προπαρασκευαστική σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στις Βρυξελλες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, όπου βρίσκεται για να συμμετάσχει στην σύνοδο κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top