ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ: Η κατάσταση του βρέφους 10 ημερών που μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Ισραήλ -Πολιτικές προεκτάσεις -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΚΥΠΡΟΣ: Η κατάσταση του βρέφους 10 ημερών που μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Ισραήλ -Πολιτικές προεκτάσεις -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Όλα βαίνουν καλώς σε σχέση με το βρέφος 10 ημερών που μεταφέρθηκε εσπευσμένα με από την Κύπρο στο Ισραήλ για να υποβληθεί σε επέμβαση στην καρδιά.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Times Of Israel, το νεογνό που μεταφέρθηκε την Πέμπτη (11/06) το πρωί στη γειτονική χώρα υποβλήθηκε σε διορθωτική επέμβαση στην καρδιά στο Ιατρικό Κέντρο Sheba.

Η εγχείρηση πραγματοποιήθηκε λίγες ώρες μετά τη διακομιδή του στο εν λόγω νοσηλευτήριο και ήδη μεταφέρθηκε σε θάλαμο ανάρρωσης, βάσει των όσων ανέφερε εκπρόσωπος του Shena.

Ήταν η πρώτη φορά που το Ιατρικό Κέντρο -που θεωρείται από τα καλύτερα στον κόσμο- δέχθηκε τέτοιο περιστατικό από το εξωτερικό μετά την πανδημία.

Τέτοιες περιπτώσεις αντιμετωπίζονταν πριν από την έξαρση του κορωνοϊού και δεν περιλάμβαναν μόνο ασθενείς που είναι σύμμαχοι του Ισραήλ, αλλά και από άλλες χώρες με τις οποίες δεν υπάρχουν διπλωματικές σχέσεις, όπως η Συρία και το Ιράκ.

Ο πατέρας του παιδιού θα διαμένει στο νοσοκομείο μέχρι οι ιατροί να αποφασίσουν ότι το βρέφος είναι σε θέση να ταξιδεύσει. Αυτό αναμένεται να πάρει μερικές εβδομάδες, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Sheba.

Το βρέφος κατάγεται από τη Συρία.

Ο Πρέσβης του Ισραήλ στην Κύπρο, Σάμι Ρεβέλ, είπε πως η προσπάθεια να μεταφερθεί το παιδί προϋπέθεσε ειδική έγκριση από την κυβέρνηση της χώρας και συντονισμό από το Υπουργείο Υγείας της Κύπρου.

Στους Times Of Israel γίνεται αναφορά και στο πολιτικό κομμάτι. Αναφέρεται, συγκεκριμένα, ότι από το 2013 μέχρι και το 2018, το Ισραήλ διατηρούσε πρόγραμμα στα σύνορα με τη Συρία, επιτρέποντας σε κατοίκους της περιοχής που επηρεάζονταν από τον εμφύλιο πόλεμο στη χώρα, να εισέλθουν στο Ισραήλ για ιατρική νοσηλεία. Και καταλήγει ο συντάκτης: «Αυτή η προσπάθεια τερματίστηκε το καλοκαίρι του 2018 όταν ο Σύρος δικτάτορας Μπάσαρ Αλ Άσαντ ανέλαβε τον έλεγχο της Νότιας Συρίας».

Κάτω από το δημοσίευμα, υπάρχουν και σχόλια πολιτικού περιεχομένου, προφανώς και με αφορμή το σημείωμα για τον Άσαντ. Αναγνώστης σχολιάζει: «Σώστε την καρδιά του παιδιού και ρίξτε χημικά (sarin) στους υπόλοιπους». Πιο κάτω επανέρχεται με νέο σχόλιο σημειώνοντας ότι παίζει ρόλο από ποιο μέρος της Συρίας προέρχεται το παιδί.

Τα παρουσιάζουμε μόνο και μόνο για προβληματισμό...

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Φονος στην Ορμήδεια: Παραδόθηκε στις Βρετανικές Βάσεις ο φερόμενος δράστης - Λεπτομέρειες

Φονος στην Ορμήδεια: Παραδόθηκε στις Βρετανικές Βάσεις ο φερόμενος δράστης - Λεπτομέρειες

Σύμφωνα με νέες πληροφορίες η Αστυνομία των Β.Βάσεων συνέλαβε τον ύποπτο για τη δολοφονία του Χαράλαμπου Κωνσταντινίδη στην Ορμήδεια, το βράδυ της Τρίτης (25/6).

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top